Gå til hovedindhold

Expat Day Ikast-Brande lørdag d. 4. september

Lørdag d. 4. september afholdes Expat Day Ikast-Brande på Hjertet i Ikast. Her inviteres kommunens internationale medarbejdere og deres familier til en dag fyldt med informationer og netværk.

 • Læs op

Indhold

  Danskundervisning, frivillighed, kulturtilbud, boligsøgning, fritidsaktiviteter og foreningsoverblik, introduktion til biblioteket, iværksætterservice og meget mere. Der er mange ting at forholde sig til som ny i et land. Med Expat Day får internationale et indblik i det, der foregår i kommunen.

  Program for dagen

  Dørene åbner klokken 10.30, hvor borgmester Ib Lauritsen byder velkommen. Derefter er der program til cirka klokken 13 med korte oplæg, stande hvor man kan stille spørgsmål og quiz. Arrangementet har - udover at give de internationale et godt afsæt for at lære kommunens tilbud bedre at kende - også fokus på, at de internationale lærer andre at kende og får nogle kendte ansigter.

  Mens de voksne hører om kommunens tilbud, aktiveres børnene i Streetsport-hallen sammen med frivillige studerende fra IB på Ikast-Brande Gymnasium.

  Vil du netværke med en international?

  Der kommer af og til forespørgsler til bosætningsguiden fra internationale, der gerne vil øve det danske sprog med en dansker. Det kan for eksempel være på en gåtur i supermarkedet for at øve ord, eller en snak over lokalavisen. Har du lyst til at netværke med en international, så tag gerne kontakt til bosætningsguiden og hør nærmere.

  Arrangementet er en del af det nationale velkomstinitiativ Welcome September, hvor over 65 aktører, heriblandt kommuner, samarbejder om at byde internationale godt velkommen i Danmark. Der er over 110 arrangementer i løbet af september måned.

  Se mere på www.lifeindenmark.dk/welcomeseptember