Gå til hovedindhold

Pressemeddelelse: ”Ikast-Brande Kommune sætter fokus på fællesskaber”

1. - 10. oktober 2021 sætter Ikast-Brande Kommune i samarbejde med Frivilligcenter Ikast-Brande, foreninger, frivillige og kommunale tilbud, fokus på at styrke eksisterende fællesskaber, samt muliggøre nye.

 • Læs op

Indhold

  I Ikast-Brande Kommune er vi optaget af at forebygge og bryde med ensomhed. En vigtig brik i denne kamp er meningsfulde og inkluderende fællesskaber. Sociale relationer og fællesskaber er vigtige for os alle hele livet igennem. De giver støtte, tryghed og også opbakning i perioder, hvor livet ændrer sig meget eller byder på modstand.

  I hele Ikast-Brande kommune bryster vi os af, at være hjemsted for et stærkt foreningsliv, med fællesskaber for en bred målgruppe. Vi forsøger kontinuerligt på tværs af organisationer, foreninger og kommune, at arbejde målrettet sammen om at alle inviteres ind i et inkluderende fællesskab. Dette samarbejde tager udgangspunkt i, at nogle af de vigtigste elementer for at styrke den mentale sundhed er at gøre noget aktivt og meningsfuldt – sammen.

  Covid-19 har begrænset adgangen til mange af de fællesskaber, som er så vigtige og derfor er det mere relevant end nogensinde, at skabe en uge med fokus på fællesskaber. Ugen er døbt ”FÆLLESSKABSUGEN i Ikast-Brande”. Kulturnatten bliver i år en del af Fællesskabsugen. Lokalt vil det være mange af de samme aktører, fx kulturelle foreninger og kulturinstitutionerne, der vil deltage i Fællesskabsugen og Kulturnatten.

  Arbejdsgruppen håber at ugen vil føre til at endnu flere, bliver en del af nogle af de fantastiske fællesskaber vi allerede har og at nogle af de nyetablerede aktiviteter, vil bestå som meningsfulde fællesskaber, så vi sammen kan bryde ensomhed.

  FÆLLESSKABSUGEN er en fin anledning til at rette fokus på fællesskabet igen. Både foreninger, frivillige og kommunale tilbud har valgt at støtte op og invitere indenfor, og ugen vil derfor byde på et væld af aktiviteter og arrangementer i perioden 1.-10. oktober, hvor alle kan deltage i lokale fællesskaber og opleve nye aktiviteter rundt i kommunen.

  Programmet offentliggøres i uge 38 og man kan læse mere om Fællesskabsugen her: https://www.ikast-brande.dk/borger/frivillighed/faellesskabsuge-1-10-oktober-2021

  Yderligere information kan fås ved at henvende sig til:

  Frivillighedskoordinator, Sundhed & Ældre Ikast-Brande Kommune:
  Elisabeth Nedergaard Albek. Mail: elisalb@ikast-brande.dk

  Samskabelseskonsulent, Psykiatri & Handicap Ikast-Brande Kommune:
  Laura Lærke Linhave. Mail: laulinh@ikast-brande.dk

  Leder af Frivilligcenter Ikast-Brande:
  Vibeke Grønskov. Mail: vibeke@frivilligcenterikast-brande.dk  Pressemeddelelsen er udsendt den 16. september 2021