Gå til hovedindhold

Pressemeddelelse: Lokalpleje Danmark går konkurs - Ikast-Brande Kommune overtager opgaverne

Ikast-Brande Kommune modtog tirsdag den 31. august besked om, at kommunens leverandør af sygepleje og hjemmepleje Lokalpleje Danmark desværre er erklæret konkurs.

 • Læs op

Indhold

  Ikast-Brande Kommune har siden meddelelsen arbejdet på højtryk for at sikre hjælp til de borgere, som Lokalpleje Danmark hidtil har serviceret. Mere konkret har kommunen siden beskeden tirsdag formiddag forsøgt at kontakte alle de berørte borgere – inden deres næste besøg.


  Opgaverne hos borgerne blev overtaget fra sent tirsdag aften dvs. fra og med natdækningen. Det vil være Ikast-Brande Kommunes egne sygeplejersker og SOSU-hjælpere og -assistenter, der fremover varetager opgaverne, eventuelt suppleret af vikarer.


  Borgmester Ib Lauritsen udtaler: Det er en trist dag for os alle, som vi gerne havde været foruden. Nu handler det om at sørge for, at kommunens borgere får den fornødne hjælp, samt at overgangen bliver så tryg og ordentlig som overhovedet muligt.
  Der kan betyde, at sygepleje og borgernes helbred i en kortere periode vil prioriteret hos borgerne frem for rengøring og tøjvask.

  Fakta:
  Aktuelt har 81 borgere fået hjælp med Lokalpleje Danmark som leverandør. 72 borgere har modtaget sygepleje, og 45 har modtaget hjemmepleje – nogle borgere begge dele.
  Lokalpleje Danmark har leveret sygepleje og hjemmepleje i Bording og Engesvang.

  Kontakt for yderligere information:

  • Borgmester Ib Lauritsen, tlf 40302234
  • Kommunaldirektør Flemming Storgaard, tlf 22714505