Gå til hovedindhold

Pressemeddelelse: Årets Prisuddeling 2022 for de folkeoplysende foreninger

Har din forening gjort en fantastisk indsats det seneste år, som bør hyldes? Kender du en frivillig leder eller en træner, som fortjener et ekstra klap på skulderen? Så er det nu de skal indstilles og anerkendes til Årets Prisuddeling for det frivillige foreningsliv.

 • Læs op

Indhold

  Den 20. september 2022 afholdes Årets Prisuddeling i Ejstrupholm Hallen, hvor der sættes fokus på frivillighed og foreningsliv. Ikast-Brande Kommune fejrer foreningslivet og hylder de indstillede til prisuddelingen hvor Børne-, Kultur og Fritidsudvalget og Fritidsrådet er værter.

  Frivilligheden under pres

  Efter Corona-nedlukningerne er der flere tendenser som peger på, at frivilligheden er under pres, og derfor skal der flere indsatser til at få de frivillige tilbage til foreningerne og fællesskaberne. Det er ifølge formanden for Børne-, Kultur- og Fritidsudvalget, Annette Mosegaard, vigtigt at bevare et fokus på frivilligheden:


  - Årets Prisuddeling er med til at sætte fokus på frivilligheden generelt, men også på den enkelte ildsjæl eller forening, som yder en særlig indsats for fællesskabet. De frivillige er forbilleder for de fremtidige frivillige, og derfor ser vi meget frem til denne hyldest-aften udtaler Annette Mosegaard
  Også hos det nyetablerede Fritidsråd er man fokuseret på, at frivilligheden ikke skal tages for givet.

  Formanden for Fritidsrådet, Bjarne Raabjerg, er ikke i tvivl:

  - I Fritidsrådet er der stort fokus på, at fritidsområdet er hårdt ramt på frivilligheden, og mange står og mangler frivillige til deres foreningshold. Derfor håber vi også, at vi med Årets prisuddeling kan give de mange frivillige, som yder en kæmpe indsats, et stort klap på skulderen – uden dem har vi ikke fritidstilbud til borgerne i kommunen, siger Bjarne Raabjerg

  Det er nu indstillingerne skal afsted
  Kender du en forening eller en ildsjæl på Børne-, Kultur og Fritidsområdet, som skal nomineres til en eller flere af priserne, er seneste indstillingsfrist den 28. august 2022. Information om prisuddelingen og indstillinger kan findes på www.ikast-brande.dk/prisuddeling.

  Til prisuddelingen skal der findes en vinder af følgende priser:

  Årets forening, hvor vinderen findes af Børne-, Kultur og Fritidsudvalget.
  Årets ildsjæl, hvor vinderen findes af Fritidsrådet.
  Årets ungleder, hvor vinderen findes af Fritidsrådet.

  Foruden de nævnte priser uddeles også Idrættens hæderspriser, hvor hold og enkeltudøvere hyldes for helt særlige idrætspræstationer. Afslutningsvist kåres vinderen af Årets lokaldyst, som flere af kommunens byer har deltaget i henover sommerhalvåret.

  Yderligere information:

  • Prisuddelingen finder sted tirsdag den 20. september 2022 i Ejstrupholm Hallen, Vestergade 38B, 7361 Ejstrupholm fra kl. 18.00 – 21.00.
  • Børne-, Kultur og Fritidsudvalget og Fritidsrådet byder på middag.
  • For at deltage skal man enten indstille til en pris eller være indstillet til en pris.

  For yderligere oplysninger kontakt:

  • Formand for Børne-, Kultur- og Fritidsudvalget, Annette Mosegaard, tlf.: 2810 0812
  • Formand for Fritidsrådet, Bjarne Raabjerg, tlf.: 4116 1330
  • Fritidskonsulent, Christian Rytter Valbak, tlf. 9960 4157