Gå til hovedindhold

Pressemeddelelse: Artium i Brande er nomineret til Årets Skolebyggeri 2022

Nohrcon, der står bag konkurrencen, har nomineret 5 byggerier i hele Danmark, der er udvalgt ud fra fællesnævneren: moderne, kreative læringsmiljøer. Det er muligt at stemme på Artium frem til den 15. juni kl. 12.00

 • Læs op

Indhold

  Nohrcon, der står bag konkurrencen, har nomineret 5 byggerier i hele Danmark, der er udvalgt ud fra fællesnævneren: moderne, kreative læringsmiljøer. Af dommerne bliver Artium bl.a. beskrevet som:

  - Ambitionen med skolen som fælleshus for hele byen virker vellykket, hvor funktionerne ser ud til at understøtte hinanden gennem hele dagen, ugen og året. Det virker yderst troværdig, at der her er skabt et levende læringslandskab, hvor by, park og bygning skaber hele byens nye lære- og værested.

  Artium stod færdigt i sommeren 2021 og skoledelen af byggeriet rummer ca. 600 elever på klassetrin fra 0.-9. klasse. Skolen er bygget ud fra principper om at læring ikke kun foregår i klasselokalet, men er designet efter forskellige typer af undervisning både i klasselokalerne og i fællesarealerne, så der er rig mulighed for både fordybelse og samspil mellem elever og underviser. Derudover er bevægelse og motion tænkt ind i byggeriet både ude og inde - fra den store udendørs legeplads til boksebolde på gangene.

  - Vi er i Ikast-Brande Kommune utroligt stolte af Artium, som er kommunens hidtil største og dyreste byggeri. Vi er lykkedes med at skabe en skole med moderne læringsmiljøer, der samtidigt er et samlingssted for byens borgere i alle aldre. Det er fantastisk, at andre også har fået øjnene op for, hvad vi kan på den midtjyske hede, fortæller Annette Mosegaard, der er formand for udvalget for Børn, Kultur og Fritid.

  Vinderen findes via en offentlig afstemning med deadline for at stemme den 15. juni 2022. Du kan afgive din stemme på linket: https://nohrcon.dk/vidensbank/kaaring-af-aarets-skolebyggeri/

  Vinderen kåres den 22. juni 2022.

  Annette Mosegaard

  Udvalgsformand

  28100812

  annmo@ikast-brande.dk

  Rasmus Byskov-Nielsen

  Direktør for Børn og Fællesskaber

  51489845

  rasby@ikast-brande.dk