Gå til hovedindhold

Åbent hus i anledning af Den Nationale Værestedsdag

Den 3. maj fejrer Værestedet Oasen i Ikast Den Nationale Værestedsdag og inviterer alle til at støtte op om værestedet. Det er andet år i streg, at væresteder overalt i landet sætter fokus på betydningen af væresteder for socialt udsatte mennesker.

Værestedet Oasen i Ikast holder onsdag 3. maj åbent hus i anledning af Den Nationale Værestedsdag. På billedet ses Benny Ringgaard Poulsen, opsøgende medarbejder i Center for rusmiddelbehandling Ikast-Brande Kommune, der er klar til at uddele frø til såning af morgenfruer - en blomst, der vækker lys og glæde, og som med sin gulorange krone lyser op som en sol og giver håb for fremtiden. Foto: Privatfoto.

Indhold

  På Den Nationale Værestedsdag vil der i hele landet blive plantet morgenfruer. Som små sole skal
  morgenfruerne minde os alle om betydningen af den mangfoldighed og det fællesskab, der er på
  landets væresteder.

  Det er på initiativ af Brugerrådet i Landsforeningen af Væresteder, at der igen afholdes en dag tilegnet landets væresteder. En national fejringsdag, som vi kender fra f.eks. Grundlovsdag, Mors Dag eller Fars Dag. I Brugerrådet sidder værestedsbrugere fra hele landet. De forstod ikke, hvorfor værestederne ikke har en årlig dag, hvor man sætter fokus på værestedernes indsats og deres værdi for brugerne.

  Hvorfor morgenfruer?
  For Brugerrådet var det vigtigt at vælge en blomst, som vækker lys og glæde og dermed skaber associationer til den betydning, som værestederne har for værestedsbrugerne. Morgenfruen var det oplagte valg, da den gulorange krone lyser op som en sol og giver håb for fremtiden. Planten er også kendt, som en robust plante, der kan trives i al slags jord. Desuden håber man med initiativet at kunne styrke biodiversiteten og de trængte insekter.

  Hos Landsforeningen af Væresteder glæder man sig til at se morgenfruen fylde i bybilledet: “Vi håber, at man i hele landets byer vil kunne se morgenfruer. Det er jo en smuk blomst med et endnu smukkere budskab,” siger Marika Sabroe, projektleder i Landsforening af Væresteder.

  Hjælp dit lokale værested
  Du kan kontakte værestedet Oasen, Svaneparken 8, 7430 Ikast, tlf.nr. 99603870 og få udleveret en pose med morgenfruefrø, som du kan plante. Dermed viser du din støtte til værestedet i din by.

  Værestedet Oasen har modtaget blomsterfrø (morgenfruefrø) til Den Nationale Værestedsdag, hvor der sættes fokus på værestederne.
  Der plantes morgenfruefrø og andre blomster, og derudover er der aktiviteter i form af spil ude/inde. Der er forplejning i form af kaffe og kage hele dagen, og der grilles pølser til frokost.

  Der er åbent hus hele dagen, og alle er velkomne. Udvalgsformand for arbejdsmarkeds-, psykiatri- og handicapudvalget Birthe Sørensen vil komme på besøg.

  Yderligere information om dagen:
  Projektleder Marika Sabroe, telefon 29604946, mail marika@lavs.dk
  Kontaktperson Oasen, teamleder Søs Phillipsen, telefon 99603858, mail sophi@ikast-brande.dk