Gå til hovedindhold

Fællesskabsugen - program 2022

I samarbejde med Frivilligcentret, foreninger, frivillige og kommunale tilbud sætter vi i denne uge fokus på at styrke eksisterende fællesskaber samt muliggøre nye.

 • Læs op

Indhold

  Forrige Næste

  Fællesskabsugen 2022 fra den 5. - 12. oktober - SE PROGRAM 2022 NEDENFOR!

  I Ikast-Brande Kommune er vi optaget af at forebygge og bryde med ensomhed. En vigtig brik i denne kamp er meningsfulde og inkluderende fællesskaber. Sociale relationer og fællesskaber er vigtige for os alle hele livet igennem. De giver støtte, tryghed og også opbakning i perioder, hvor livet ændrer sig meget eller byder på modstand.

  I hele Ikast-Brande Kommune bryster vi os af, at være hjemsted for et stærkt foreningsliv, med fællesskaber for en bred målgruppe. Vi forsøger kontinuerligt på tværs af organisationer, foreninger og kommune, at arbejde målrettet sammen om at alle inviteres ind i et inkluderende fællesskab. Dette samarbejde tager udgangspunkt i, at nogle af de vigtigste elementer for at styrke den mentale sundhed er at gøre noget aktivt og meningsfuldt – sammen.

  Ugen kalder vi ”FÆLLESSKABSUGEN i Ikast-Brande”. Vi håber, at ugen vil føre til at endnu flere af os bliver en del, af nogle af de fantastiske fællesskaber vi allerede har, og at nogle af de nyetablerede aktiviteter vil bestå som meningsfulde fællesskaber, så vi sammen kan bryde ensomhed.

  Har du spørgsmål eller et fællesskab/arrangement, du gerne vil have på programmet i fællesskabsugen, så kontakt frivillighedskoordinator Jeanette Kramer på tlf. 99 60 44 33 eller jeakram@ikast-brande.dk.

  Program for Fællesskabsugen 2022:

  Program onsdag d. 5. oktober 2022

  Kl. 10:00
  Gå-banko starter fra Socialpsykiatrisk Center Syd. De 2 ture denne onsdag arrangeres af aktivitets- og samværstilbuddet og er henholdsvis 3 km og 5 km. Der serveres kaffe og en sandwich, ved hjemkomst, såfremt du deltager aktivt. Tilmelding kan ske til Socialpsykiatrisk Center Syd mail bithu@ikast-brande.dk senest den 1.10.2022.

  Kl. 13:00-15:30
  Frivilligcentret Møllegade Ikast. Åben café med socialt samvær for borgere med hjerneskade. Mulighed for samvær med ligesindede, vi taler om det at have en hjerneskade, vi spiller kort m.m. og har det hyggeligt sammen. Ingen tilmelding, evt. kontakt: Marianne Møller tlf. 2055 1945 eller Marie Jensen tlf. 3057 2985.

  Kl. 13:15
  Norgesgade 17, Ikast. Alle er meget velkomne. Bankoplader koster 10 kr. og 15 kr. for kaffe.

  Kl. 14:00
  Bavnehøj 19, Nr. Snede. En café for personer med demenssygdom og pårørende/ledsager. Kaffebord 20 kr. Vi hygge snakker, synger nogle sange.

  Kl.16:30 i Nr. Snede Hallen.
  Velkommen til dette års ”byttemarked” hvor foreninger, grupper, virksomheder, institutioner og enkeltpersoner fra hele kommunen kan bytte ”varer” i form af tjenester. Mød op og hyg dig med mange forskellige mennesker, og byt dig til kompetencer, faciliteter, praktisk hjælp og meget andet. Som afslutning inviteres alle deltagere på gratis middag. Arrangementet er gratis for alle deltagere. OBS! Tilmelding er nødvendig senest den 21. september via www.frivilligbors-ikast-brande.dk.

  Program torsdag d. 6. oktober 2022

  Kl. 10:30
  Bavnehøj 19, Nr. Snede. Charlotte Larsen underviser og sørger for at vi får sved på panden. Konceptet er dans i motionsform.

  Kl. 16:00-18:00
  Møllegade 20b, Ikast.
  Kontakt: Koordinator Hanne Hebsgaard, tlf. 2576 5556. Kunne du tænke dig at høre om, hvad det vil sige at være familieven? Eller hvordan en børnefamilie under pres får en frivillig familieven et par timer om ugen til praktisk og venskabelig støtte? Kig ind – der er kaffe på kanden.

  Kl. 16:45-19:00
  Kom og vær med i fællesskabet.
  Der serveres middag med oksekød i peberrodssovs med kartofter og tilbehør. Vi fortæller nærmere om hverdagen i Dagligstuen. Arrangementet er gratis. Max. 50 personer. Tilmelding senest tirsdag den 4. oktober til tlf. 9725 0425.

  Kl. 19:10-20:20
  Hjertet Ikast. Hedens Squaredansere.
  Husk en drikkedunk, og kaffe eller te til fælles kaffe pause. Ved tvivl kontakt Niels Danielsen på niels@mvb.net eller tlf. 4157 1624

  kl. 19:00-20:00
  Hvor vi i en ”Faber” agtig god skumringsstemning af fakkellys og varme toner fra pianist, bassist og forsanger sammen vil synge 8 danske sange. Syng fra din smartphone, for sangene kan på dagen ses på www.ikast-brande.dk. Ved dårligt vejr, rykker vi ind i Ikast Kirke. Hos Café Nord kan købes varm kaffe og kage. Arr: KFUM og KFUK i Ikast, Ikast Kirke, Røde Kors i Ikast.

  Program fredag d. 7. oktober 2022

  Kl. 15:00-20:00
  Vores Ikast inviterer til vinfestival i Strøgcentret. Vinfestivalen er en unik mulighed for at smage og købe vin fra alverdens lande, portvin, øl, rom, gin, whisky og diverse specialiteter, og man kan købe mad fra lokale madhuse. Tag naboen med – det bliver hyggeligt! For billet og mere information se www.voresikast.dk

  Program Lørdag d. 8. oktober 2022

  Kl. 13:00
  Ruskjærholm, Ruskærvej 19, 7441 Bording.
  Kræftens Bekæmpelses Lokalforening inviterer på gåtur. Vi går en tur i den dejlige natur, og bagefter er der kaffe på kanden. Tilmelding er ikke nødvendig. Kontakt evt. Annette Justesen, tlf. 4015 5851, mail: annettejustesen55@gmail.com.

  Kl. 13:00
  Teatret tager dig med på en poetisk vandretur i naturen, hvor du møder fantasifulde fugle som med sang, musik og fortælling, inviterer de dig ind i naturens verden, hvor de kæmper om pladsen til at leve sammen med mennesker på isolerede områder omkranset af territorier af beton og asfalt. Vi mødes ved Nørre Snede Skole og Bibliotek. Forestillingen foregår udendørs. Arrangører: Nørre Snede Kultur og Biblioteksforening – og Kultur og Bibliotek, Ikast-Brande Kommune. Gratis adgang.

  Program Søndag d. 9. oktober 2022

  Kl. 13:00-15:30
  Ved Engesvang Hallen.
  Verdensmålsgavlen er en del af kunstattraktionen www.17gavle.dk. I Engesvang er det kunstnerne Merete Pryds Helle og Vibe Bredal, der laver gavlen ud fra FN’s verdensmål nr. 15 LIVET PÅ LAND. Der bliver lavet forskellige aktiviteter for familier, børn og voksne. Gratis adgang. Arrangør: Den lokale verdensmålsgavlgruppe i Engesvang og Kultur og Bibliotek, Ikast-Brande Kommune.

  Program mandag d. 10. oktober 2022

  Kl. 13:00
  Bavnehøj 19, Nr. Snede. Kl. 13:30. Hyggelig samvær i Hjørne stuen. Der serveres fælles kaffebord kl. 14.30, pris 15 kr.

  Kl. 13:00-13:40
  Hallen på Østre skole.
  Alle elever og ansatte mødes med sang og musik. Fællessamlingen er åben for alle andre interesserede. Du møder bare op, hvis du har lyst til at mærke stemningen, og vi synger så taget i hallen løfter sig.

  Kl. 17:30-21:30
  Quben, Bøgildvej 6, 7430 Ikast.
  Det bliver både rørende og sjovt, når Sebastian Dorset ærligt fortæller sin historie om, hvordan han i flere år led af en depression. Entré er gratis og kræver ingen tilmelding. Kontakt: Heidi Dynesen tlf. 3076 4876. www.ikast-brande.dk/sindetsdag

  Kl. 13:00
  Center For Rusmiddel og Fælles fremtid laver "på tværs skraldeindsamling". Vi starter ved Stadion Allè 38 ved blok 7, og vil herefter bevæge os ud mod Center For Rusmiddel, hvor vi vil slutte dagen med samvær og kaffe og kage. Alle er velkomne til at deltage.

  Program tirsdag d. 11. oktober 2022

  Kl. 8:00
  Patrick går fra Herning til Brande. Patrick går kun når han har følgeskab. Stød til hvor du vil. Følg hvor på ruten han er på Facebook: ”March mod Ensomhed”.

   

  Patrick Cakirli, som er initiativtageren bag March mod Ensomhed går fra Nexø til Esbjerg, en tur på ca. 2.000 km, for at sætte fokus på ensomhed. Konceptet er enkelt, han må kun gå, hvis han har følgeskab – ellers skal han stå stille. På den måde bliver hans vandring et symbol på vigtigheden af fællesskab. På sin tur lægger han vejen forbi Ikast-Brande kommune.

  Patrick får brug for følge gennem kommunen, så har du, din klasse, din forening eller din nabo lyst til at støtte en god sag, så kom og følg Patrick godt på vej.

  Det er gratis, og man kan følge Patrick fra og til som man vil.
  Følg hvor han er på ruten på Facebook under March mod ensomhed.

  MARCH MOD ENSOMHEDSLANDSINDSAMLING ‘22
  Til fordel for Recovery Bulls
  MobilePay: 425 000

  Program
  Den 11. oktober 2022

  Kl. 8.00   Patrick går fra Herning Torvmod Brande Torv.
  Kl. 08.05 Hop på ruten, hvor det passer dig bedst og gå med.
  Kl. 15.00 Forskellige aktiviteter på Brande Torv frem til officiel modtagelse af Patrick og følge.
  Kl. 16.00 Bus fra Brande Torv til opsamlingssted (rastepladsen Brande Nord), hvorfra man kan følge Patrick resten af vejen til torvet. En rute på 3,5 km.
  Kl. 18.00 Fællesspisning på Socialpsykiatrisk Center Syd, Ørbæklund 1, Brande.
  Billet og information hertil kan findes på www.ikast-brandebibliotek.dk
  Først til mølle, tilmelding senest den 5. oktober.

  Den 12. oktober 2022
  Patrick går fra Brande Torv mod Grindsted.
  Kl. 7.30 Rundstykker og kaffe på Brande Torv. Borgmester Ib Lauritsen deltager.
  Kl. 8.00 Marchen genoptages og ruten går mod Grindsted. Ib Lauritsen går med.

  Alle er velkomne til at følge ham

  Kl. 09:30
  Vi mødes v. Frivilligcenteret, Møllegade 16 i Ikast. Gå-holdet inviterer på gåtur med fokus på frisk luft, hygge og fællesskab. Turen er for både mænd og kvinder. Vi går ca. en time, tilpasser længde og hastighed så alle kan være med. Efter turen slutter vi af med kaffe og rundstykker i Frivilligcenteret.

  Kl. 10:00-12:00
  Stadion Allé 38 st. th., Fælles fremtid på tværs’ projektlejlighed "Café fællesskab" er et mødested for folk uden for arbejdsmarkedet, som mødes om forskellige aktiviteter. Stadion Allés mandagscafé er beboere, der mødes til hygge, kaffe og gode snakke nabo til nabo. Nu går disse to grupper sammen i Fællesskabsugen og håber at se endnu flere til en hyggelig formiddag – alle er velkomne!

  Kl. 14:00
  Gudstjeneste. Bavnehøj 19, Nr. Snede.
  Gratis kaffebord.

  Kl. 15:00-17:00
  Mød Hedens Squaredansere og musik fra Trio Brande, når Patrick fra "March mod Ensomhed" kommer i mål og bliver festligt modtaget på torvet i Brande.

  Kl. 16:00
  Busafgang fra torvet i Brande ud til opsamlingsstedet (Resteplads Brande Nord), hvor vi støder til Patrick fra "March mod ensomhed" og går i fællesskab de sidste 3,5 km ind til torvet.

  Kl. 18.00
  Velkomst Efterfølgende foredrag med Patrick fra "March mod Ensomhed" om hans vej til hvor han er i dag.
  Billetpris 75 kr. som går til Recovery Bulls. Køb billet via www.Ikast-brandebibliotek.dk.  

  Program onsdag d. 12. oktober 2022

  Kl. 7:30
  Kaffe og rundstykker på torvet i Brande til de første 50 vandre-makkere. Patrick og hans følge går fra Brande mod Grindsted – kom og gå med.

  Kl. 19:00
  Aktivitetscenter Bavnehøj, Nr. Snede.
  Kjeld synger for og Grethe og Mette skiftes til at spille.
  Kaffebord 15 kr.

  Kl. 19:00-21:30
  Møllegade 16. Ikast.
  Kontakt: snorlige1@gmail.com.
  Medbring strikketøj, hækletøj, broderi, knipling, løbbinding eller hvad du har gang i af kreative ting, med garn, nål og tråd.
  Inkl. kaffe eller te.

  Fællesaktivitet før og efter Fællesskabsugen

  Kl. 10:00 - 15:00, lørdag d. 1. og søndag d. 2. oktober 2022

  Det foregår i Strøgcentret i Ikast.

  Kunsthåndværkermarkedet arrangeres af foreningen ”Det Kreative Ikast”.

  Kunsthåndværkermarkedet er et eksklusivt marked kun for indbudte kunstnere, som alle er de bedste på deres felt. Her vil man kunne opleve den helt specielle stemning, når kreative mennesker på tværs af alle kunstarter mødes i ét stort kunstnerisk fællesskab. Der vil være boder, hvor kunstnerne viser og sælger deres kunst, samt workshop hos nogle af kunstnerne.

  kl. 10:00, Søndag d. 2. oktober 2022

  Velkommen til Gospel Workshop i sognehuset i Nørre Snede.
  Laila Trier Hjørnholm deltager som gospelinstruktør.
  Husk tilmelding til Mette Christiansen på telefon: 2174 3734
  Det er gratis at deltage. Menighedsrådet sørger for forplejning i løbet af dagen.
  Dagen kulminerer med gospelgudstjeneste kl. 16:00.

  Velkommen!