Gå til hovedindhold

Fællesskabsuge 1.-10. oktober 2021

I samarbejde med Frivilligcentret, foreninger, frivillige og kommunale tilbud sætter vi i denne uge fokus på at styrke eksisterende fællesskaber samt muliggøre nye.

• Læs op

Forrige Næste

I Ikast-Brande Kommune er vi optaget af at forebygge og bryde med ensomhed. En vigtig brik i denne kamp er meningsfulde og inkluderende fællesskaber. Sociale relationer og fællesskaber er vigtige for os alle hele livet igennem. De giver støtte, tryghed og også opbakning i perioder, hvor livet ændrer sig meget eller byder på modstand.

I hele Ikast-Brande Kommune bryster vi os af, at være hjemsted for et stærkt foreningsliv, med fællesskaber for en bred målgruppe. Vi forsøger kontinuerligt på tværs af organisationer, foreninger og kommune, at arbejde målrettet sammen om at alle inviteres ind i et inkluderende fællesskab. Dette samarbejde tager udgangspunkt i, at nogle af de vigtigste elementer for at styrke den mentale sundhed er at gøre noget aktivt og meningsfuldt – sammen.

Covid-19 har begrænset adgangen til mange af de fællesskaber, som er så vigtige og derfor er det måske mere relevant end nogensinde, at skabe en uge med fokus på fællesskaber. Ugen kalder vi ”FÆLLESSKABSUGE i Ikast-Brande”. Vi håber, at ugen vil føre til at endnu flere af os, bliver en del af nogle af de fantastiske fællesskaber vi allerede har og at nogle af de nyetablerede aktiviteter, vil bestå som meningsfulde fællesskaber, så vi sammen kan bryde ensomhed.

Har du spørgsmål eller et fællesskab/arrangement, du gerne vil have på programmet i fællesskabsugen, så kontakt frivillighedskoordinator Elisabeth Nedergaard Albek.

March mod ensomhed

Den 6. oktober kommer Patrick fra March mod ensomhed gennem kommunen, når han vandrer fra Herning til Brande over Ikast. Han slutter sin etape i Brande om eftermiddagen d. 6. oktober, hvor der vil være en fællesspisning i Brande Golfklub og et oplæg med Patrick.
    Dagen efter d. 7 oktober starter ud med et morgenmadsarrangement på Brande torv, hvorefter Patrick og hans følge går til Billund.

Etapen gennem vores kommune er en del af en længere march på 1600 km., som Patrick går hvert år fra uge 33-40, for at sætte fokus på ensomhed. Konceptet for March mod Ensomhed er som følger: Patrick må ikke gå, hvis han ikke har følgeskab - ellers skal han stå stille. På den måde bliver hans vandring symbol på vigtigheden af fællesskab og social ansvarlighed i kampen mod ensomhed.

Han går denne march for at sætte fokus på ensomhed som sundheds- og samfundsudfordring såvel som for at samle penge ind til March mod Ensomheds Landsindsamling, som støtter landsdækkende og lokale initiativer, der forebygger og afhjælper ensomhed.

Det er gratis at deltage, og man bestemmer selv, hvor og hvor langt man vil gå med.

Program den 6. oktober 2021 i Ikast-Brande Kommune

Onsdag den 6. oktober 2021

Patrick starter sin vandring kl. 8.00 i Herning og går mod Ikast-Brande Kommune.

March mod ensomhed Herning

Man er meget velkommen til at følge Patrick hele vejen fra Herning eller kommunegrænsen og til Brande eller man kan ”hoppe på”, hvor på ruten man har lyst.

Der bliver lavet et ”opsamlingspunkt” ved Vestre skole i Ikast, hvor Patrick går forbi mellem kl. 10.30-11 d. 6. oktober. Kom i god tid – det er svært at estimere, hvornår han er der, fordi det afhænger, af hans vandremakkeres tempo og om han står stille og venter på følgeskab undervejs.

Patrick livestreamer på facebookbegivenheden under hele turen og på den måde vil det til enhver tid være muligt, at se hvor han er.

Patrick og vi håber, at en masse foreninger, skoler, arbejdspladser, enkeltpersoner osv. Har lyst til at sætte fokus på fælleskaber og vandre med Patrick, når han besøger kommunen. Det er selvfølgelig også muligt, at køre i kørestol, cykle på duo/rickshawcykler eller andet ved siden af ham – kun fantasien sætter grænser, så længe han har følgeskab.

Link til facebookbegivenhed for ruten Herning-Brande (over Ikast) d. 6. oktober:

Fællesspisning i Brande golfklub v. Brande Cityforening

Onsdag d. 6. oktober byder Brande City velkommen til Patrick og alle de der måtte have lyst til at deltage i fællesspisning, i Brande Golfklub.

Det koster 50,- kroner og billetten inkludere aftensmad, en kop kaffe/the og et par småkager. Overskuddet doneres til VENTILEN (Ven-Til- En), en landsdækkende frivillige social organisation, der arbejder med ensomhed blandt unge.

Brande City sponsorerer en øl eller vand.

Efter fællesspisning afholder Patrick Cakirli foredrag omkring hans egen oplevelse af ensomhed, og startskuddet til ”March mod ensomhed”.

Arrangementet starter kl. 18 i Brande Golfklub, Nordlundvej 87, 7330 Brande, og forventes at slutte ca. kl. 20.30.

Patrick overnatter på Socialpsykiatrisk Center Syd i Brande

Efter fællesspisningen går Patrick til Socialpsykiatrisk Center Syd i Brande, som har tilbudt, at lade Patrick overnatte hos dem, inden han vandrer videre dagen efter.

Program den 7. oktober 2021 i Ikast-Brande Kommune

Torsdag d. 7. oktober 2021

March mod ensomhed

Morgenkaffe og vandring videre mod Billund Kommune

Kl. 7.30 står Patrick klar på torvet i Brande, hvor der er gratis kaffe og morgenbrød til Patrick og op til 30 af hans vandremakkere for dagen.

Kl. 08.00 vandrer Patrick og hans følgeskab mod Billund Kommune. Ligesom dagen inden, bestemmer man selv om man vil følge Patrick hele vejen til Billund eller en del af vejen.

Link til facebookbegivenhed for ruten Brande-Billund d. 7. oktober:

Program for fællesskabsugen

Program for ugen følger senere.