Gå til hovedindhold

Ensemble MidtVest

Landsdelsorkester i Herning, Holstebro, Struer og Ikast-Brande

EMV Gruppebillede
 • Læs op

Indhold

  Ensemble MidtVest blev etableret i 2002 og består af 10 klassiske musikere, der tilsammen udgør en besætning bestående af en strygekvartet, en blæserkvintet og en pianist.

  Ensemblet er et af Danmarks basisensembler og bor til daglig på HEART – Herning Museum of Contemporary Art, der både huser prøvelokaler og koncertsal.

  Ensemble MidtVest er støttet af Statens Kunstfond samt af de fire kommuner Herning, Holstebro, Ikast-Brande og Struer.

  Det er ensemblets målsætning at gøre de sidste 500 års musik tilgængelig for det 21. århundredes publikum.

  For at opfylde dette mål præsenterer ensemblet ikke blot et repertoire med klassisk kammermusik, men arbejder også med fri improvisation såvel som barok og tidlige klassiske værker.

   

  Ensemble MidtVest spiller ca. 100 koncerter om året i ind- og udland og har bl.a. optrådt i Carnegie Hall i New York, Nordic Museum i Seattle, Kings’ Place i London, såvel som på Musikfestspiele Mecklenburg-Vorpommern, Rio International Chamber Music Week, ULTIMA Festival i Oslo, The Vale of Glamorgan Festival i Wales og Mantova Chamber Music Festival i Italien.

   

  Ensemble MidtVest har indspillet 22 CD’er. Indspilningen af Mozart og Brahms klaverkvartetter har tidligere vundet DRs P2-Prisen for årets bedste danske CD-udgivelse, ligesom indspilningen af Hans Abrahamsens ”10 Preludes + Six Pieces” har været nomineret til P2-Prisen for årets danske album i kategorien ny musik i 2018.

   

  Se mere på: www.emv.dk

  Adresse:
  Ensemble MidtVest
  Bitten og Aage Damgaards Plads 2
  DK-7400 Herning

  E-mail:
  info@emv.dk

  Telefon:
  96666777