Gå til hovedindhold

Coronavirus

Her kan du få vejledning om corona.

 • Læs op

Indhold

  COVID-19 er ikke længere en samfundskritisk sygdom. Der er dog enkelte indsatser, kommunen stadig foretager eller gerne vil informere om. Det kan du læse mere om nedenfor. Du kan stadig følge med på https://coronasmitte.dk/

  Du kan klikke på emnerne nedenfor og læse mere

  Sundhedsstyrelsen anbefaler fortsat både 1, 2, og 3. vaccination, men planlægger en afrunding af vaccinationsprogrammet. Det kan du læse mere om her. 

  Bestil tid til vaccination
  Du skal selv – måske ved hjælp fra dine pårørende - sørge for at bestille tid til vaccination på www.vacciner.dk (du skal bruge NemID ved bestilling).

  Hvis du ikke har et NemID, kan du bestille tid telefonisk.
  Region Midtjylland: Telefon 70 23 24 15
  (Hverdage kl. 8-19. Weekend og helligdage kl. 9-17).

  Transport til vaccination mod COVID-19
  Som udgangspunkt skal du selv sørge for transporten til vaccinationscentret. Evt. ved hjælp fra pårørende.

  Det er dog muligt at få hjælp til transport til et vaccinationssted, hvis:

  • Du er folkepensionist og er bevilget transport til læge og speciallæge - eller er førtidspensionist ( Du plejer at kunne få transport til læge ol.)

  Hvis der er behov for hjælp til transport, skal du kontakte Borgerservice senest dagen før du skal vaccineres på telefon: 99 60 43 43 på hverdage imellem kl. 11.00 – 12.00 (undtagen onsdag).

  Vaccination hos egen læge

  Nogle praktiserende læger i Region Midtjylland tilbyder vaccination mod COVID-19 i egen praksis. Det vil fremgå af den enkelte lægekliniks hjemmeside, om klinikken tilbyder vaccination mod COVID-19. Du kan frit frit vælge, om du vil vaccineres hos en praktiserende læge eller på et regionalt vaccinested. Du bestiller tid hos lægen på vanlig vis.

  Regeringen har sammen med KL og Danske Regioner den 14. marts 2022 indgået en aftale, der medfører, at pårørende til ældre over 70 år, der modtager hjemmepleje, kan få udleveret gratis antigen-selvtest via kommunen.

  Hvis man som pårørende ønsker at få udleveret antigen-selvtest, skal man henvende sig til den hjemmepleje, der kommer i hjemmet hos borgeren. Hjemmeplejen vil så være behjælpelig med levering af test.
  Der kan maksimalt udleveres 10 test pr. borger.

  Denne aftale gælder til og med den 31. marts 2022.

  Private/selvejende plejehjem, leverandører af hjemmepleje og sociale tilbud i Ikast-Brande Kommune, der har borgere i risikogrupper, kan rette henvendelse til Ikast-Brande Kommune for at få udleveret test.
  De private tilbud i Ikast-Brande Kommune skal kontakte Værnemiddeldepotet på for at aftale nærmere omkring antal og tidspunkt for afhentning.

  Værnemiddeldepotet kan kontaktes på følgende mail: varnemidler@ikast-brande.dk

  Det er Region Midt, der står for teststederne i kommunen. Du kan finde oplysninger om teststeder og åbningstider på regionens hjemmeside:

  https://www.rm.dk/om-os/aktuelt/corona/test-for-smitte-med-coronavirus/coronatest_adresser/

  Spørgsmål og svar om test findes samme sted:

  https://www.rm.dk/om-os/aktuelt/corona/test-for-smitte-med-coronavirus/ 

  Statens Serum Institut er ophørt med at udsende smittetal på kommune- og sogneniveau, da Covid-19 ikke længere anses for at være en samfundskritisk sygdom.  

  Nu hvor COVID-19 ikke længere er en samfundskritisk sygdom, bliver du ikke kontaktet uopfordret af smitteopsporingen (v. STPS - Styrelsen for patientsikkerhed). Har du som smittet eller måske smittet behov for hjælp og rådgivning kan du dog fortsat ringe til smitteopsporingen eller angive i selvbetjeningsløsningen, at du ønsker at blive ringet op. Læs mere og følg guiden her: https://coronasmitte.dk/emner/smittet-
  samme sted kan du også læse om, hvordan du skal forholde dig som smittet eller måske smittet, selvisolation mv.

  Du kan også ringe til STPS, som har åbent alle ugens dage kl. 9-16.00. Nummeret er 32 32 05 11 - tast 1.

  Hvis du er i tvivl om din sundhedstilstand i forbindelse med din smitte, så kontakt egen læge/vagtlæge.

  Animationsfilm om smitteforebyggelse / Animated film about infection prevention
  Find flere informationer / Find more information

  Find posters regarding advice on how to prevent coronainfection:

  Dansk,   Engelsk / English,   Tysk / German,    Tyrkisk / Turkish,    Polsk / Polish,   Somali