Gå til hovedindhold

Debatoplæg om planlægningen for detailhandel ved Lysholt Alle i Ikast

Ikast-Brande Kommune offentliggør hermed et debatoplæg om et nyt centerområde ved Lysholt Alle i Ikast og indkalder ideer og forslag til den videre planlægning

 • Læs op

Indhold

  Indkaldelse af ideer og forslag til planlægningen for detailhandel ved Lysholt Alle i Ikast

  Den 17. maj 2022 besluttede Ikast-Brande Byråd at offentliggøre et debatoplæg for at indkalde ideer og forslag til den videre planlægning for et centerområde ved Lysholt Alle i Ikast. Debatoplægget er offentliggjort den 18. maj 2022.

  Du kan finde debatoplægget som pdf-fil nederst på siden under "Dokumenter". Debatoplægget giver en indsigt i projektet og planprocessen.

  Før Ikast-Brande Kommune går i gang med den videre planproces, vil vi gerne høre dine ideer og forslag til den videre planlægning.

  Du kan indsende ideer eller forslag i høringsperioden fra den 18. maj til og med den 01. juni 2022. Se længere nede, hvordan du indsender et høringssvar.


  Formålet med planlægningen 
  Ikast-Brande Kommune overvejer at lave ny planlægning for at gøre det muligt at etablere en daglig­varebutik til ALDI ved Lysholt Alle 2 i det sydøstlige Ikast.

  Planlægningen forudsætter, at Byrådet vedtager et tillæg til Ikast-Brande kommuneplan 2021-2033 og en lokalplan. Planlægningen skal bl.a. ændre på kommuneplanens gældende detailhandelsstruktur i Ikast, så et eksisterende lokalcenter samt et eksisterende rammeområde til centerformål ved Marienlunds Alle/Jyllandsgade kan blive udvidet. Udvidelsen skal muliggøre, at der kan etableres en dagligvarebutik på hjørnet af Jyllandsgade og Lysholt Alle.

  Du kan læse mere i debatoplægget.

  Ikast-Brande Kommune opfordrer alle interesserede til at komme med idéer og forslag til det videre planlægningsarbejde. Det kan f.eks. være ideer til, hvordan området kan udvikles på den bedste måde, eller forslag til særlige hensyn, der bør indgå i planlægningen for området.

  Alle indkomne høringssvar vil indgå i byrådets behandling af forslagene til kommuneplantillæg og lokalplan for projektområdet.

  Du har mulighed for at komme med idéer og forslag til planlægningen til og med onsdag den 01. juni 2022.

  Dine bemærkninger skal være skriftlige, og du skal sende dem pr. e-mail til:

  teknikogmiljoomraade@ikast-brande.dk

  HUSK, at oplyse dit navn og adresse.

  Hvis du ikke har mulighed for at sende på e-mail, kan du sende et brev til:

  Ikast-Brande Kommune
  Plan og Udvikling
  Sjællandsgade 6
  7430 Ikast

  Bemærk, at Kommunen skal have modtaget dit brev senest den 01. juni 2022.

  Du kan finde debatoplægget nederst på siden eller ved at kontakte Plan og Udvikling i Administration Vest i Ikast.