Gå til hovedindhold

Klimatilpasning

Klimatilpasningsplan 2013 er Ikast-Brande Kommunes plan for håndtering af klimaændringer.

Oversvømmelse Sædbækken i Brande

Indhold

  Klimatilpasningsplanen forholder sig som udgangspunkt kun til de konsekvenser af klimaændringerne, som skyldes voldsomme regnskyl.

  Planen beskriver bl.a. de ændringer, der forventes i grundvandsstanden, samt udbredelsen af to typer oversvømmelser fra vandløb. Planen beskriver også, hvor i kommunen, der er høj risiko for oversvømmelse, med en stor skadesværdi til følge. Planen viser derudover, hvilke områder Kommunen vil undersøge nærmere, og hvordan Kommunen vil sætte ind mod fremtidige oversvømmelser i de enkelte områder.

  Klimatilpasningsplanen blev vedtaget af byrådet i 2014 som et tillæg til den tidligere Ikast-Brande Kommuneplan 2013-2025. 

  Du kan se klimatilpasningsplanen nederst på siden.

  Hos DMI og i de landsdækkende nyheder kan du holde dig orienteret om, hvornår der er varsel om store regnhændelser eller skybrud.

  Som husejer kan du selv gøre meget for at sikre, at der ikke sker skader på dit hus, blandt andet ved at bygge en dæmning af sandsække forstærket med presenninger eller plastik som et midlertidigt værn imod vandet. 

  Der er nyttig viden om, hvad du selv kan gøre for at forebygge skader og sikre dig imod oversvømmelser på www.Klimatilpasning.dk, som er hjemmeside, der drives af Miljøstyrelsen i samarbejde med en lang række styrelser og interessenter.