Gå til hovedindhold

Autismecenter Midtjylland udvider med et nyt videncenter

Mandag den 12. august åbner en ny afdeling ved Autismecenter Midtjylland.
Afdelingen hedder Autismepaletten og skal medvirke til en høj faglig kvalitet i opgaveløsningen på Autismecenter Midtjylland og sikre videndeling, undervisning og sparring.

06. aug. 2024
  • Læs op

Indhold

    Autismecenter Midtjylland på Hagelskærvej i Ikast er et kommunalt bo- og aktivitetstilbud til voksne mennesker med gennemgribende udviklingsforstyrrelser.

    Det nye videncenter skal desuden bidrage med viden om autisme til borgere, pårørende, fagpersoner og personalegrupper både i og uden for Socialafdelingen i Ikast-Brande Kommune, hvilket får stor betydning, fortæller centerleder Peter Grønn Prior:

    - Vi er utroligt stolte over at kunne åbne Autismepaletten, der bliver vores nye videncenter for autisme. Vores mål er at skabe et sted, hvor viden og praksis mødes, og hvor vi kan støtte både familier og fagfolk med nyeste viden og erfaringer. Centeret markerer en vigtig milepæl i vores bestræbelser på at forbedre livskvaliteten for personer med autisme og deres pårørende, udtaler Peter Grønn Prior.

    Autismecenter Midtjylland opstod i 2022 efter en fusion af to autismetilbud som et led i en styrkelse af området og for at skabe en bæredygtig organisering med en større bredde i indsatserne omkring mennesker med autisme.

    Forventningen er, at man med autismecenter og det nye videncenter kan fastholde og udvikle den høje kvalitet i indsatserne, både til borgere i Ikast-Brande Kommune og til borgere fra andre kommuner.

    Birthe Sørensen, formand for Arbejdsmarkeds-, Psykiatri- og Handicapudvalget i Ikast-Brande Kommune, glæder sig over udvidelsen:

    - Med det nye videncenter Autismepaletten fastslår vi endnu engang, at Ikast-Brande Kommune er et fagligt fyrtårn indenfor autismeområdet. Vi bliver ved med at styrke vores tilbud og skaber bedre muligheder for alle involverede.

     

     

    For yderligere information, kontakt:

    • Birthe Sørensen, formand for Arbejdsmarkeds-, Psykiatri- og Handicapudvalget
      Telefon: 20668077. Mail: bisor@ikast-brande.dk

    • Peter Grønn Prior, centerleder Autismecenter Midtjylland.
      Telefon: 29133325. Mail: petprio@ikast-brande.dk

    • Mette Schlosser Tidemann, teamleder Autismepaletten.
      Telefon: 51723718. Mail:
      metsc@ikast-brande.dk