Gå til hovedindhold

Ikast-Brande skal hjælpe med at udvikle erhvervslivet og opgradere uddannelser i Ukraine

Ikast-Brande Kommune har i samarbejde med Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande og VIA University College Herning fået grønt lys til et nyt projekt, der skal styrke og udvikle erhvervs- og uddannelsesmiljøet i Voznesensk, Ukraine.

08. maj 2024
 • Læs op

Indhold

  - Som Danmarks grønne erhvervskommune er vi glade for at kunne bidrage til at udvikle rammerne for et godt erhvervsklima i Voznesensk i Ukraine, så forudsætningerne for vækst og udvikling er til stede hos dem, når krigen slutter, udtaler Ib Lauritsen, borgmester i Ikast-Brande Kommune.

  Et af formålene med indsatsen er at skabe stærkere og mere strategiske samarbejdsrelationer mellem de lokale virksomheder i Voznesensk, så de kan stå stærkere sammen og blive klar til at løfte lokalområdet, når krigen er slut og genopbygningen for alvor starter.

  Det skal bl.a. ske ved hjælp fra Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande, som skal medvirke med viden om understøttelse af erhvervslivet og etablering af et Erhvervsråd i Voznesensk.

  - Vi ser frem til at kunne bidrage til at skabe gode rammebetingelser i Voznesensk, blandt andet via etableringen af et Erhvervsråd. Virksomhederne i Voznesensk skal lære, hvor vigtigt det er at samarbejde både inden for samme branche og på tværs af brancher – det er det, som vi ser virker i Danmark, når der er fokus på udvikling, siger Rasmus Norup, direktør for Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande.

  Det andet spor i indsatsen er fokus på opkvalificering af arbejdskraften. Blandt andet mangler virksomhederne i Voznesensk kvalificeret arbejdskraft. Her skal projektet, med VIA University College Herning som primus motor, bidrage til at booste kvaliteten af arbejdskraften i Voznesensk. Det skal ske via opkvalificering og kompetenceudvikling af den lokale erhvervsskoles undervisere.

  Projektet er en del af det bredere Twinning-program, finansieret af den danske stat gennem Ukrainefonden. Her har Ikast-Brande, Aarhus, Vejle, Guldborgsund, Aalborg, Odense og København kommuner indgået samarbejder med ukrainske kommuner.

   

  For yderligere information, kontakt:

  • Ib Lauritsen, borgmester i Ikast-Brande Kommune.
   Telefon: 40302234. E-mail: iblau@ikast-brande.dk  

  • Flemming Storgaard, kommunaldirektør i Ikast-Brande Kommune.
   Telefon: 22714505. E-mail: flsto@ikast-brande.dk

  • Rasmus Norup, direktør i Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande.
   Telefon: 99898813. E-mail: rn@erhvervsraadet.dk

   

  Faktaboks Voznesensk:

  Ukrainsk by med 34.404 indbyggere (2020)

  Beliggende i Mykolaiv-regionen v. floden ”Sydlige Bug”. 

  Knudepunkt for landbrugsproduktion og tekstilindustri

  Indgik i sommeren 2023 en samarbejdsaftale med Ikast-Brande Kommune.