Gå til hovedindhold

Ikast-Brande vinder sin 13. guldmedalje for erhvervsvenlighed

DI (Dansk Industri) har for 15. år i træk kortlagt den lokale erhvervsvenlighed i
en landsdækkende undersøgelse, der evaluerer og sammenligner vilkårene i danske kommuner.
For 13. gang indtager Ikast-Brande Kommune den ærefulde 1. plads.

04. sep. 2024
  • Læs op

Indhold

    - Vi er meget stolte over at bevare titlen som Danmarks mest erhvervsvenlige kommune. Denne 1. plads er et målbart resultat af Ikast-Brande Kommunes DNA, vores hedekraft, hvor vi altid forsøger at se muligheder. Hver eneste dag arbejder politikere, administration og alle medarbejdere målrettet på at finde løsninger til gavn for både erhvervsliv og borgere, udtaler Ib Lauritsen, borgmester i Ikast-Brande Kommune.

    DI’s undersøgelse består af 10 kategorier, som inddrager statistiske data i samfundet samt et dybdegående spørgeskema, hvor lokale virksomheder bedømmer kommunernes rammer og indsatser.

    Ikast-Brande Kommunes samlede topplacering i 2024 kan særligt tilskrives virksomhedernes generelle høje grad af tilfredshed på tværs af alle kategorier.
    I hele ni kategorier befinder Ikast-Brande sig i top-10, hvoraf kommunen fastholder 1. pladsen i kategorierne Overordnet tilfredshed samt Skatter, gebyrer og erhvervsarealer.

    I kategorien Information og dialog rykker Ikast-Brande fra 4. til 1. pladsen. Bedømmelsen er sket på baggrund af tre spørgsmål til virksomhederne, hvor de forholder sig til deres egen dialog med henholdsvis politikere og embedsmænd samt kommunens evne til at formidle væsentlig information. Ikast-Brande er topscorer i alle tre spørgsmål.

    - Virksomhederne vurderer, at Ikast-Brande er Danmarks bedste til erhvervsrelateret dialog. Det viser, at virksomhederne føler sig hørt og taget seriøst, hver gang de henvender sig til kommunen, udtaler Simon Vanggaard, formand for Udviklings- og Erhvervsudvalget i Ikast-Brande Kommune og uddyber:

    - På nogle områder som eksempelvis etablering af motorveje og adgangen til uddannelsesinstitutioner er vi afhængige af andre parter. Men en god, professionel og hurtig service i vores egen organisation, dét kan og skal vi altid levere.

    Et markant højdespring findes i kategorien Infrastruktur og Transport, hvor Ikast-Brande rykker fra nummer 19 til nummer 2. Derudover får kommunen også en 2. plads i Brug af private leverandører, 3. pladser i Sagsbehandling og Grøn udvikling og en 9. plads i Uddannelse.

    - På landsplan får vi en 6. plads i Arbejdskraft, og det er også flot. Men ser man bort fra de statistiske parametre og alene kigger på virksomhedernes vurderinger, vil vi ligge øverst, for de bedømmer både vores indsats med at tiltrække og sikre kvalificeret arbejdskraft samt Jobcentrets samarbejde med virksomhederne til at være helt i top. Det er endnu et bevis på, at titlen som Danmarks mest erhvervsvenlige kommune er frugten af en holdindsats på tværs af medarbejdernes fagområder, siger Ib Lauritsen.

    Borgmesteren sætter også stor pris på, at virksomhederne igen i år svarer et rungende ja til spørgsmålet "Vil du anbefale andre virksomheder at etablere sig i kommunen?".
    - Vi er beærede over, at virksomhederne kvitterer med massiv tilfredshed, udtaler Ib Lauritsen.

     

    For yderligere information, kontakt:

    • Ib Lauritsen, borgmester i Ikast-Brande Kommune.
      Telefon: 40302234. Mail: iblau@ikast-brande.dk

    • Simon Vanggaard, formand for Udviklings- og Erhvervsudvalget i Ikast-Brande Kommune.
      Telefon: 28931706. Mail: sivan@ikast-brande.dk