Gå til hovedindhold

Jobsporet

Her kan du læse mere om Ikast-Brande Kommunes projekt "Jobsporet".

Tog på sporet
 • Læs op

Indhold

  Jobsporet er et projekt, der har til formål at udvikle personer fra kanten af arbejdsmarkedet til at blive attraktiv arbejdskraft for virksomheder.

  Se video om Jobsporet her.

  Projektet fokuserer på de fire brancher: Detail, Hotel & Restauration, Landbrug samt Lager.
  Klik på branchen for at se en kort video.

  Der er aftaler med såkaldte trænings-virksomheder i disse brancher, hvor borgerne kommer i et træningsforløb i 1-6 måneder.
  Træningsforløbet handler selvfølgelig om faglig oplæring, men derudover handler det om at få støtte til struktur på hverdagen, opnå mødestabilitet og i at indgå i et arbejdsfælleskab.

  Dernæst er der et netværk af virksomheder, der vil kunne ansætte de ledige borgere, når de gennem et træningsforløb har erhvervet sig de nødvendige kompetencer.
  Her kommer man i praktik, hvor der vil være mulighed for ansættelse i job enten på fuldtid eller deltid.

  Alle deltagere i projektet får tilknyttet en personlig jobformidler fra Jobcenter Ikast-Brande, som understøtter deltageren i forløbet og hjælper med at håndtere jobrettede og personlige barrierer.

  Hvad er Jobsporet?

  Hvis du som virksomhed er interesseret i at høre mere om i Projekt Jobsporet eller har lyst til at deltage i projektet, enten som træningsvirksomhed eller netværksvirksomhed, skal du kontakte jobkonsulent Lars Skov Iversen på tlf. 29288317 eller mail laive@ikast-brande.dk

  Hvis du som borger er interesseret i at høre mere om i Projekt Jobsporet eller har lyst til at deltage i projektet, skal du kontakte din sagsbehandler.

  Hvis din sagsbehandler vurderer, at du er i målgruppen for projektet, vil du blive inviteret med til et informationsmøde, hvor du kan høre meget mere om Jobsporet og forløbet.

  Du kan også se nogle korte informationsvideoer om brancherne:

  Detail-branchen - På job i et supermarked

  På job i landbruget

  Hotel- og restaurationsbranchen - Jobbet på en café

  Lager- og logistikbranchen - Job på et lager

  Opdateres løbende.

  I samarbejde med Mploy og BDO har Jobcenter Ikast-Brande søgt om og fået bevilget 2.896.435 kroner fra Erhvervsfremmestyrelsen til projektet Jobsporet i perioden 15. februar 2021 – 31. december 2022.
  Projektet er medfinansieret af EU's Socialfond.