Gå til hovedindhold

Åbne tilbud uden visitering

I Ikast-Brande Kommune er der en lang række åbne tilbud, som borgere i kommunen kan benytte sig af.

Åbne tilbud uden visitering
 • Læs op

Indhold

  I Ikast-Brande Kommune er der en lang række åbne tilbud, som borgere i kommunen kan benytte sig af.

  Tilbuddene på denne side er delt op i dem kommunen driver og tilbud drevet af frivillige og private organisationer.

  De kommunale tilbud til psykisk sårbare borgere ses herunder.

  Åben Rådgivning i Brande:
  Åben rådgivning er et tilbud hvor psykisk sårbare mennesker kan få råd og vejledning, når tingene brænder på. Der kan læses mere om indholdet og åbningstider her. Socialpsykiatri Center Syd - Aktivitets- og Samværstilbud

  Værestedet Laicos i Brande:
  Værestedet er et fristed for alle over 18 år, som er psykisk sårbare. Her har du mulighed for at møde ligesindede i trygge rammer og danne nye bekendtskaber / venskaber. Læs mere om værestedet her: Socialpsykiatri Center Syd - Laicos

  Fælles madlavning i Brande:
  Socialpsykiatrisk center Syd tilbyder hver tirsdag aften muligheden for at deltage i fælles madlavning til psykisk sårbare over 18 år. Læs mere om tilbuddet her:
  Socialpsykiatri Center Syd - Aktivitets- og Samværstilbud

  Motion i Brande:
  Motionstilbud målrettet til psykisk sårbare borgere i Ikast-Brande kommune. Læs mere om tilbuddet her: Socialpsykiatri Center Syd - Aktivitets- og Samværstilbud

  Gruppeforløb, Sundhed i balance i Brande:
  Socialpsykiatrisk center Syd tilbyder et undervisnings- og træningsforløb, der sigter mod ændring af livstil. Forløbet varer 10 uger. Tilbuddet er målrettet psykisk sårbare borgere i Ikast-Brande Kommune.
  Læs mere om tilbuddet her:
  Socialpsykiatri Center Syd - Aktivitets- og Samværstilbud

  Brugerbladet Bøgen i Ikast og Brande:
  Bøgen er et brugerblad, som bliver udarbejdet i et samarbejde mellem Socialpsykiatrisk Center Nord og Socialpsykiatrisk Center Syd. Tilbuddet er målrettet psykisk sårbare borgere i Ikast-Brande Kommune.
  Læs mere om tilbuddet her:
  Socialpsykiatri Center Syd - Aktivitets- og Samværstilbud

  Gruppe aktivitet, Det kreative hjørne i Brande:
  Socialpsykiatrisk center Syd tilbyder socialt samvær målrettet psykisk sårbare borgere i Ikast-Brande Kommune. Læs mere om tilbuddet her:
  Socialpsykiatri Center Syd - Aktivitets- og Samværstilbud

  Gruppe aktivitet: Kunstakademiet i Brande:
  Socialpsykiatrisk center Syd tilbyder kreativ udfoldelse og socialt samvær målrettet psykisk sårbare borgere i Ikast-Brande Kommune. Læs mere om tilbuddet her:
  Socialpsykiatri Center Syd - Aktivitets- og Samværstilbud

  Gruppe undervisning: Trædrejning i Brande:
  Socialpsykiatrisk center Syd tilbyder undervisning og socialt samvær målrettet psykisk sårbare borgere i Ikast-Brande Kommune. Læs mere om tilbuddet her:
  Socialpsykiatri Center Syd - Aktivitets- og Samværstilbud

  Gruppeforløb: Hest og Helse i Brande:
  Socialpsykiatrisk center Syd tilbyder 10 ugers gruppeforløb i at lære at sætte grænser, tage styring på eget liv gennem samarbejde med heste. Tilbuddet er målrettet psykisk sårbare borgere i Ikast-Brande Kommune. Læs mere om tilbuddet her:
  Socialpsykiatri Center Syd - Aktivitets- og Samværstilbud

  Gruppe tilbud: Udflugter fra Brande:
  Socialpsykiatrisk center Syd tilbyder udflugter og socialt samvær målrettet psykisk sårbare borgere i Ikast-Brande Kommune. Læs mere om tilbuddet her:
  Socialpsykiatri Center Syd - Aktivitets- og Samværstilbud

  Massage og Kranio sakral terapi i Brande:
  Socialpsykiatrisk center Syd tilbyder mod en egenbetaling Massage og Kranio sakral terapi som bruges til at behandle forskellige fysiske og psykiske symptomer samt til at fremme generel velvære. Tilbuddet er målrettet psykisk sårbare borgere i Ikast-Brande Kommune. Læs mere om tilbuddet her:
  Socialpsykiatri Center Syd - Aktivitets- og Samværstilbud

  Nada i Brande:
  Socialpsykiatrisk center Syd tilbyder mod en egenbetaling Nada, som er øreakupunktur bestående af 5 basispunkter i hvert øre. Nada er en metode, der regulerer, styrker og skaber balance i de enkelte organer og dermed giver ro, nedsætter angst og skaber afspænding. Tilbuddet er målrettet psykisk sårbare borgere i Ikast-Brande Kommune. Læs mere om tilbuddet her:
  Socialpsykiatri Center Syd - Aktivitets- og Samværstilbud

  Ungegruppe i Brande:
  Gruppen er åben for psykisk sårbare unge eller har brug for et jævnaldrende netværk i alderen 18 til 25 år. Gruppen beslutter selv hvad de har lyst til at lave og der er en fast tovholder koblet på, som vil være til stede hver gang. Læs mere om tilbuddet her: Socialpsykiatrisk Center Syd - ungegruppen

  Mellem gruppe i Brande:
  Gruppen er åben for psykisk sårbare og andre har brug for et jævnaldrende netværk i alderen 25 til 35 år. Gruppen beslutter selv hvad de har lyst til at lave og der er en fast tovholder koblet på, som vil være til stede hver gang. Læs mere om tilbuddet her: Socialpsykiatrisk Center Syd - mellem gruppen

  Kolonihaven i Brande:
  Åbent for psykisk sårbare. Kolonihaven Fristedet er åben fra april til oktober. Hver torsdag samles en flok i socialpsykiatrisk center syd kl. 9 og følges ud til kolonihaven. Socialt samvær vægtes højt, og der både plads til at arbejde og slappe af. Læs mere om tilbuddet her: Socialpsykiatri Center Syd - Aktivitets- og Samværstilbud

  Åben Rådgivning i Ikast:
  Åben rådgivning er et tilbud hvor psykisk sårbare mennesker kan få råd og vejledning, når tingene brænder på, når der er behov for hjælp til post og økonomi, er behov for hjælp til at mestre hverdagen og blive støttet i at skabe eller opretholde en struktur. Der kan læses mere om den Åben rådgivning her: (indsæt link til åben rådgivning - kommer snarest)

  Værestedet Den Blå Café i Ikast:
  Værestedet er et fristed for alle over 18 år, som er psykisk sårbare. Her har du mulighed for at møde ligesindede i trygge rammer og danne nye bekendtskaber / venskaber. Læs mere om værestedet her: Værestedet Den Blå Cafe

  Fælles Fredagsmiddag i Ikast:
  Socialpsykiatrisk center Nord tilbyder muligheden for at deltage i fælles spisning og madlavning. Det koster 40 kroner at spise med. Sidste frist for tilmelding er kl. 9.00 på dagen. Læs mere om tilbuddet her: (indsæt link aktivitetsfolder - kommer snarest)

  Krea i Ikast:
  Socialpsykiatrisk center Nord tilbyder kreativ samvær for mænd og kvinder, hvor der sysles med tegning, hækling, strikketøj, lave armbånd og andre kreative aktiviteter eller bare hyggesnakker. Det vigtigste er man hygger sig sammen. Prisen for at deltage i 3 måneder er 25 kroner. Læs mere om tilbuddet her: (indsæt link aktivitetsfolder - kommer snarest)

  Syning i Ikast:
  Socialpsykiatrisk center Nord tilbyder hygge ved symaskinen for mænd og kvinder. Der er plads til 4 på hvert nyt hold der startes op. Man medbringer selv stof, mens symaskine og overlock stilles til rådighed. Prisen for at deltage i 3 måneder er 25 kroner. Læs mere om tilbuddet her: (indsæt link aktivitetsfolder - kommer snarest)

  Brugerbladet Bøgen i Ikast og Brande:
  Bøgen er et brugerblad, som bliver udarbejdet i et samarbejde mellem Socialpsykiatrisk Center Nord og Socialpsykiatrisk Center Syd. Tilbuddet er målrettet psykisk sårbare borgere i Ikast-Brande Kommune.
  Læs mere om tilbuddet her: (indsæt lind til aktivits-og-samvaerstilbud-2019 - kommer snarest)

  Gruppe tilbud: Billard i Ikast:
  Socialpsykiatrisk center Nord tilbyder fælles hygge, hvor vi sammen tager op i Billard klubben i Ikast. Al nødvendig udstyr findes i klubben. Man kan tage med og prøve at spille for 20 kr. inden en evt. indmeldelse i klubben. (indsæt link aktivitetsfolder - kommer snarest)

  Gruppetilbud: Udflugter fra Ikast:
  Socialpsykiatrisk center Nord tilbyder udflugter hver onsdag. Hvor turen går hen, vil fremgå af Facebook og i brugerbladet Bøgen. Læs mere om tilbuddet her: (indsæt link aktivitetsfolder - kommer snarest)

  Nada i Ikast:
  Socialpsykiatrisk center Nord tilbyder Nada mod en egenbetaling på 90 kroner for 3 måneder. Nada fremmer recovery og er et vigtigt supplement til terapi og personlig udvikling. Læs mere om tilbuddet her: (indsæt link aktivitetsfolder - kommer snarest)

  Ungegruppe i Ikast:
  Gruppen er åben for psykisk sårbare unge eller har brug for et jævnaldrende netværk i alderen 18 til 25 år. Gruppen beslutter selv hvad de har lyst til at lave og der er en fast tovholder koblet på, som vil være til stede hver gang. Læs mere om tilbuddet her: Ungegruppen

  Mellem gruppe i Ikast:
  Gruppen er åben for psykisk sårbare og andre har brug for et jævnaldrende netværk i alderen 25 til 35 år. Gruppen beslutter selv hvad de har lyst til at lave og der er en fast tovholder koblet på, som vil være til stede hver gang. Læs mere om tilbuddet her: Mellemgruppen

  Torsdags kaffe i Ikast:
  Hver torsdag fra 14 – 15 er der medlighed for at købe friskbagte boller og deltage i social samvær ved bordet i værestedet. Læs mere om tilbuddet her: (indsæt link aktivitetsfolder - kommer snarest)

  Malegruppe i Ikast:
  Malegruppen er åben for psykisk sårbare. Kom og vær med, slip dine tanker løs og opdag nye tanker. Du betaler 20 kr. pr gang for maling og pensler. Og 25 kr. første gang for 3 måneders tilmelding. Lærred købes eller medbringes. Læs mere om tilbuddet her: (indsæt link aktivitetsfolder - kommer snarest)

  Morgen gåture i Ikast:
  Åben for psykisk sårbare. Det kan være dejligt at starte dagen ud med en fælles gåtur. Vi starter hver morgen fra 9.30 til 10 med at gå sammen med dem der har lyst. Turen er en god mulighed for small-talk eller bare få frisk luft inden andre aktiviteter eller samvær i værestedet. Hunde er velkomne. Læs mere om tilbuddet her: (indsæt link aktivitetsfolder - kommer snarest)

  Der findes i Ikast-Brande kommune mange forskellige tilbud fra lokale foreninger som hver især varetager forskellige interesser hvad enten du er bruger, nysgerrig, pårørende eller ønsker eksempelvis en besøgsven, at blive en eller noget helt tredje. For at guide dig til rette frivillige tilbud, opfordre vi dig til at tage kontakt vores frivillighedskoordinator på området:

  Laura Lærke Linhave
  Tlf.: 24767179
  Mail: laulinh@ikast-brande.dk 

  Eller rette din henvendelse til vores lokale Frivilligcenter ved daglig leder:

  Vibeke Grønskov
  Tlf.: 21 32 94 09
  Mail: vibeke@frivilligcenterikast-brande.dk 

  Ønsker du selv at søge efter tilbud og hvad der rør sig i kommunen af frivillige tiltag, kan du søge nærmere viden på:

  Frivilligcenter Ikast-Brande

  eller

  Aktiv Ikast-Brande