Gå til hovedindhold

Frivillige tilbud

Frivillige er uundværlige på demensområdet, og deres aktiviteter og tilbud er med til at skabe gode oplevelser for personer med demens og deres pårørende.

Kaffe kop

Indhold

  Ikast-Brande Kommune samarbejder med en lang række frivillige, der laver aktiviteter og tilbud for personer med demens og deres pårørende. Du kan i fanerne herunder læse mere:

  Demens familievenner er en gruppe frivillige, der ønsker at give mulighed for, at man som pårørende kan være tryg ved at vide, at der er nogle sammen med den demente. De ønsker at give pårørende muligheden for et frirum. F.eks. ved at:

  • gå til en fritidsaktivitet/interesse
  • tage til tandlæge/læge/frisør
  • tage på familie-/vennebesøg

  Demens familievenner kan også tage hjemmefra sammen med personen med demens.

  Demens familievenner er et frivillig aflastningstilbud der kan sammenlignes med, hvad en god ven eller nabo vil tilbyde. Et besøg vil som udgangspunkt vare max. 4 timer, hvor den pårørende har mulighed for at få et frirum fra hverdagen.

  Demens familievenner er en gruppe motiverede frivillige under Ældre Sagen, der alle har erfaring med demens og har en grundlæggende forståelse for, hvilke udfordringer der kan være i forbindelse med en demenssygdom.

  Har du spørgsmål eller ønsker at benytte dig af tilbuddet, kan læse mere omkring Demens familievenner og finde deres kontaktoplysninger i pjecen her

  Solskinscaféen er et fristed for demente og deres pårørende, hvor man kan deltage i uforpligtende samvær og hygge mandag i ulige uger fra 14.00-16.00

  Caféen er tænkt som et tilbud til pårørende og hjemmeboende demente samt ældre borgere i Brande, Nørre Snede og Ejstrupholm.

  Aktiviteterne i caféen er etableret i samarbejde med frivillige fra Røde Kors, og deltagerne har mulighed for selv at være med til at præge indholdet. Arrangementerne er ofte med gæsteoplægsholder, og aktiviteterne spænder vidt lige fra rejsebeskrivelser, foredrag og erindringsoplevelser til sang, musik og udflugter.

  Ud over "dagens program" er der altid god tid til en hyggelig snak over kaffen!

  Har du spørgsmål eller ønsker at benytte dig af tilbuddet, kan læse mere omkring Solskinscaféen og finde deres kontaktoplysninger i pjecen her

  Caféen er et tilbud til dig som savner samvær og hygge med andre ældre, og du er meget velkommen til at invitere dine pårørende med. Vi hygger om alle som kommer!

  Selve caféen og aktiviteterne bliver drevet af frivillige fra Ældre Sagen Ikast. Caféen er tænkt som et fristed, med mulighed for uforpligtende samvær og hygge hver onsdag i ulige uger fra 14.30-16.00

  Arrangementerne er ofte med gæsteoplægsholder, og aktiviteterne spænder vidt fra rejsebeskrivelser, erindringsbeskrivelser og foredrag til, sang og musik.

  Ud over "dagens program" er der altid god tid til en hyggelig snak over kaffen!

  Har du spørgsmål eller ønsker at benytte dig af tilbuddet, kan læse mere omkring Café Lærkereden og finde deres kontaktoplysninger i pjecen her

  Hyggemiddag er et tilbud, hvor der nydes en god middag i selskab med par, hvor af den ene er dement.

  Frivillige sørger for mad, drikke og opvartning hele aftenene og det eneste I skal gøre, er at sætte jer til bords og nyde en lækker middag i selskab med andre par i samme situation.

  Hyggemiddag foregår den sidste mandag i hver måned fra kl. ca. 17.30-20.00. 

  Har du spørgsmål eller ønsker at benytte dig af tilbuddet, kan læse mere omkring hyggemiddag på Bøgildlund og finde kontaktoplysninger i pjecen her

  Pusterummet er en demenscafé for hjemmeboende borgere og pårørende. Her er der mulighed for at deltage i hyggeligt og uforpligtende samvær med andre ligesindede den 1. onsdag i måneden på Aktivitetscenter Bavnehøj i Nørre Snede.

  I pusterummet mødes vi til kaffe, kage og sang. Programmet varierer fra gang til gang og deltagerne kan selv være med til at præge indholdet.

  Demente og/eller pårørende/støttepersoner kan deltage i pusterummet. Man skal være selvhjulpen eller i følgeskab med en ledsager. Man kan også deltage alene som pårørende, hvis den demente er bortfaldet eller kommet på plejehjem.

  Tilmelding er ikke nødvendig.

  Har du spørgsmål eller ønsker at benytte dig af tilbuddet, kan læse mere omkring Pusterummet og finde deres kontaktoplysninger i pjecen her

  Demente og/eller pårørende/støttepersoner kan deltage i Spis sammen. Man skal være selvhjulpen eller i følgeskab med en ledsager. Man kan også deltage alene som pårørende, hvis den demente er bortfaldet eller kommet på plejehjem.

  Har du spørgsmål eller ønsker at benytte dig af tilbuddet, kan læse mere omkring Spis sammen og finde deres kontaktoplysninger i pjecen her

  Har du lyst til at blive frivillig på demensområdet, kan du læse mere her:

  Demensfrivillig

  Demens familieven

  Du er også altid velkommen til at kontakte:

  Frivillighedskoordinator Sundhed & Ældre
  Jeanette Buhl Kramer
  Tlf.: 99604433
  Mail: jeakram@ikast-brande.dk