Gå til hovedindhold

Kapital og støtte til innovation

Der findes en lang række aktører og programmer, som kan hjælpe med at fremme udvikling i din virksomhed. Nogle af dem er samlet på denne side.

 • Læs op

Indhold

  Din virksomhed kan blandt andet:

  • Søge kapital og støtte hos Innovationsfondens programmer
  • Kontakte en forsker ved AU Herning
  • Få hjælp af Central Denmark til at søge i EU's støtteordninger

  Herunder uddybes de enkelte punkter.

  Innovationsfonden

  Innovationsfonden har en række programmer, som giver støtte til både hvis du har en skarp iværksætteridé, hvis din virksomhed har et udviklingsprojekt, der skaber vækst eller hvis din virksomhed befinder sig i et landdistrikt. Du kan læse mere om de enkelte programmer her

  Innobooster

  Programmet giver tilskud til innovative projekter i små og mellemstore virksomheder med op til 250 ansatte (SMV), iværksættere og entreprenante forskere med et CVR-nummer. Der er fokus på virksomheder med gode udviklingsidéer, som kræver viden for at blive til virkelighed. Den gode idé kan være et nyt produkt, en ny service eller forbedring af en proces, der øger din virksomheds konkurrenceevne og skaber vækst.
  Læs mere om Innobooster 

  Erhvervsforsker

  Med ansættelse af en Erhvervs-ph.d. eller en Erhvervs-Postdoc får virksomheden en forsker, der over 1 til 3 år kan gennemføre et forskningsprojekt af høj kvalitet i virksomheden. Dette kan føre til en gevinst på bundlinjen og en forbedring af virksomhedens relationer til universitetsverdenen.
  Læs mere om Erhvervsforsker

  Landdistriktsvækstpilot

  Virksomheder i landdistrikterne, som har en god idé til et udviklingsprojekt, kan søge midler til at ansætte en kandidat med en videregående uddannelse. Landdistriktsvækstpiloter skal i virksomheden spille en central rolle i at skabe, drive og udvikle et veldefineret projekt. Projektet kan for eksempel handle om udviklingen af nye produkter, nye markeder, nye services eller nye produktionsmetoder, og det er helt centralt, at projektet kan føre til nye muligheder for virksomheden, og at der har et anseeligt forretningsmæssigt potentiale.
  Læs mere om Landdistriktsvækstpilot

  Kontakt en forsker fra AU Herning

  Via Aarhus Universitet - AU Herning kan du høre mere om forskning og få kontakt til en forsker, som kan fortælle om mulighederne for at komme med i et projekt med forskning for øje. Hør mere om emnerne IT, Innovation, Energi, Strategisk ledelse, Videndeling, Outsourcing, Ejerstruktur, Forretningsudvikling og Netværk.
  Kontakt AU Herning

  Central Denmark

  Også i EU-regi findes der en række støtteordninger i forhold til udviklings- og forskningsprojekter. Region Midtjylland og de 19 kommuner i regionen (herunder Ikast-Brande Kommune) har et fælles EU-kontor ved navn Central Denmark, som gerne hjælper med at finde rundt i EU's mange forskellige støtteordninger. Kontorets hovedfokusområder er:

  • Energi og miljø
  • Sundhed
  • Fødevarer
  • Uddannelse - med særlig fokus på skoleudveksling
  • Iværksættere og erhvervsfremme, herunder oplevelsesøkonomi
  • Internationalisering - international strategi og kompetenceopbygning

  Læs mere om Central Denmark

  Forrige Næste