Gå til hovedindhold

Cecilie og Jeppe, Brande

'Vi elsker at være kommet tilbage til vores familier og netværk. Motorvejen gør det nemt for os begge at pendle til job.'

Tilflytterpar går tur i park i Brande
 • Læs op

Indhold

  Om familien 

  Cecilie og Jeppe er begge opvokset i Brande. De kender hinanden tilbage fra folkeskolen men blev først kærester kort før, at Cecilie flyttede til Aarhus for at læse til ergoterapeut.

  Mens Cecilie læste, boede Jeppe på kasernen på Jydske Dragonregiment i Holstebro, hvor han var under uddannelse som konstabel. Han var udsendt i Irak, da Cecilie afsluttede sit studie i Aarhus. Hun fandt hurtigt et job i Tørring og startede lige efter sin dimission.

  Parret var enige om, at de ville tilbage til Brande og familien, når studietiden var ovre. Derfor flyttede Cecilie midlertidigt hjem til sine forældre, mens Jeppe var udsendt, og hun fik sine første erfaringer som færdiguddannet og søgte lejlighed.

  Den rigtige lejlighed viste sig hurtigt via en privat udlejer, og det passede perfekt med, at Jeppe kom hjem fra sin udstationering, så de kunne flytte ind sammen.

  Vi bor lige midt i byen, så vi kan følge med og har tæt til alt. Vi kan endda høre nogle af koncerterne på Remisen, når vinden vender rigtigt. Byen har det, vi har brug for. Det kræver noget energi at starte job og falde til efter flytning, men vi støtter op om byens butikker og arrangementer, og så besøger vi cafeerne. Lige nu bruger vi dog mest Brande Fitness, men det bliver også til nogle gåture rundt i byen, smiler Cecilie.

  Jeppes bror og hans familie bor i København, men med motorvejen tæt på er turen ikke så lang. Begge hold forældre bor i Brande – i hver sin ende af byen, og Cecilies tre søstre og familier bor også i Brande. I fritiden bliver meget energi brugt med familien, nevøer og niecer og de gamle venner, så behovet for nyt netværk er ikke stort lige nu. ” Men det kommer nok senere”, tilføjer Cecilie.

  Cecilie har en lille halv time i bil til job, og Jeppe kører til Holstebro på 40 minutter. ”Vi er så glade for motorvejen”, siger Jeppe. ” Det er nemt for os at komme omkring, og det er vigtigt”.