Gå til hovedindhold

100 unge får støtte i overgangen til ungdomsuddannelse eller job

Forskning og erfaringer viser, at især overgange i uddannelsessystemet er kritiske, og at det i særlig grad gør sig gældende for sårbare unge. Derfor har Ikast-Brande Kommune indgået et partnerskab med Region Midtjylland og 12 andre kommuner i regionen om projekt "Ung i uddannelse - Ung i job", der netop skal understøtte sårbare unge i overgangen til enten uddannelse eller beskæftigelse. Det regionale projekt omfatter 1500 unge, heraf 100 i Ikast-Brande.

11. maj 2023
Seks mennesker, der holder hinanden i hænderne for at symbolisere fællesskab
  • Læs op

Indhold

    I perioden april 2023 til november 2025 skal kommunens nyansatte ungeguide, sammen med eksisterende uddannelsesvejledere i kommunen, yde en helhedsorienteret, tværfaglig og ikke mindst individuelt tilpasset indsats for 100 unge. Ungeguiden følger den unge fra grundskole eller FGU og sikrer, at den unge bliver rodfæstet på den nye ungdomsuddannelse eller i det nye job. Det nuværende projekt er en 2.0 version af et tidligere regionalt projekt, der havde fokus på overgangen til uddannelse. Projektet omfattede 500 unge i regionen og viste fine resultater.

    - Vi er glade for at kunne deltage i projektet, da støtte i overgange for sårbare unge, er afgørende for at de fastholdes i uddannelse. Dermed lykkes flere unge med deres uddannelse, bliver faglærte og færre unge kommer på offentlig forsørgelse, udtaler  formand for Arbejdsmarkeds-, Psykiatri- og Handicapudvalget i Ikast-Brande Kommune, Birthe Sørensen.  

     

    Yderligere oplysninger kontakt: