Gå til hovedindhold

Ikast-Brande er Danmarks mest erhvervsvenlige kommune

DI (Dansk Industri) har for 14. år i træk kortlagt den lokale erhvervsvenlighed i
en stor undersøgelse, der evaluerer og sammenligner erhvervsvenligheden i
landets kommuner.

For 12. gang indtager Ikast-Brande Kommune 1. pladsen.

06. sep. 2023
 • Læs op

Indhold

  - Vi er meget stolte over at genvinde titlen som Danmarks mest erhvervsvenlige kommune. 1. pladsen er resultatet af Ikast-Brande Kommunes DNA, vores hedekraft, hvor vi altid ser muligheder, og hvor både politikere og administration arbejder benhårdt og målrettet på at finde løsninger til gavn for erhvervsliv og borgere, udtaler Ib Lauritsen, borgmester i Ikast-Brande Kommune.

  DI’s undersøgelse består af 10 kategorier, og Ikast-Brande Kommunes samlede topplacering i 2023 kan særligt tilskrives en høj tilfredshed på tværs af alle kategorier. Faktisk er Ikast-Brande gået frem i hele otte kategorier.

  I kategorierne Overordnet erhvervsvenlighed og Skatter, gebyrer og erhvervsarealer indtager Ikast-Brande Kommune førstepladsen. Det er bl.a. her, at mange lokale virksomheder svarer, at de vil anbefale andre virksomheder at etablere sig i kommunen, og at der er attraktive erhvervsarealer til rådighed.

  - Vi er utroligt glade for den store tilfredshed blandt virksomhederne, og herunder at de anbefaler andre virksomheder at flytte her til Danmarks Grønne Erhvervskommune, siger Ib Lauritsen.

  Særligt mærkbart rykker Ikast-Brande hele 19 pladser frem i kategorien Brug af private leverandører og opnår dermed en 2. plads. Ikast-Brande rykker to pladser frem i kategorien Arbejdskraft til en 6. plads, og i kategorien Grøn Udvikling springer Ikast-Brande op fra en 19. plads til en 4. plads.

  Erhvervsvenlighed måles også på de mere bløde og langsigtede værdier som at sikre god skolegang og uddannelse til børn og unge. Det er vigtigt, at de fremtidige lokale medarbejdere får de kompetencer, som erhvervslivet efterspørger.

  Ikast-Brande ligger på en 4. plads i kategorien Uddannelse, og den flotte placering kan tilskrives fremskridt på næsten alle statistiske indikatorer. Blandt andet ligger Ikast-Brande Kommune markant over landsgennemsnittet med erhvervspraktik, udvidet praktik, læringscases og skolebesøg på virksomheder.

  - Vores skoler og erhvervsliv har et godt samarbejde, som øger kendskabet til de forskelligartede virksomheder og de mange jobmuligheder. Samarbejdet motiverer også de unge til at tage en erhvervsuddannelse, siger Ib Lauritsen.

  Virksomhederne belønner også Ikast-Brande med en 4. plads i kategorien Information og dialog. Her er fokus på vigtigheden af den gode dialog mellem erhvervslivet, byrådet og kommunens forskellige afdelinger.
    

  For yderligere information, kontakt:

   

  Fakta:

  På landsplan indgår statistik samt svar fra i alt 7.950 virksomheder i undersøgelsen.

  Lokalt i Ikast-Brande har 79 virksomheder svaret på spørgsmålene fra DI, og besvarelserne repræsenterer minimum 5.528 arbejdspladser i kommunen, hvilket svarer til 29 procent af den private beskæftigelse.