Gå til hovedindhold

Disse to 18-årige fra Ikast-Brande Kommune skal med til Prins Christians fødselsdagsfest på slottet

Lodtrækning til prinsens fest: Sophia fra Brande og William fra Bording skal til kongelig fødselsdag.

14. sep. 2023
 • Læs op

Indhold

  ”Kunne du tænke dig at komme til fødselsdagsfest hos Prins Christian?” lød spørgsmålet, som Ikast-Brande Kommune stillede alle de lokale 18-årige borgere i august.

  Anledningen er, at Kongehuset har anmodet alle landets kommuner om at finde to unge repræsentanter - en af hvert køn - som skal deltage i Gallataffel ved Hans Kongelige Højhed Prins Christians 18-års fødselsdag den 15. oktober 2023. Metoden til udvælgelsen var fri, men Ikast-Brande Kommune valgte den demokratiske løsning med lodtrækning blandt de unge, som selv tilmeldte sig.

  42 unge satte sig herefter til tasterne og indsendte en interessetilkendegivelse til Ikast-Brande Kommune for at deltage i lodtrækningen - 20 unge kvinder og 22 unge mænd.

  Hvert navn blev skrevet på en seddel og lagt i to skåle - en for hvert køn. Herefter trak Lone Jager Neldeberg, chef for Erhvervs- og Fritidsafdelingen lod under overværelse af 3 vidner.

  De to heldige vindere er Sophia Lynggård fra Brande og William Høegh fra Bording.

  Begge har efterfølgende været til et møde på rådhuset i Ikast, hvor praktikken omkring gallafesten blev gennemgået.

  Bløde eller hårde pakker til Prins Christian behøver de to 18-årige ikke spekulere over, idet Kongehuset har meddelt, at de 200 unge fra hele landet ikke skal medbringe gaver.

  Nu kan Ikast-Brande Kommune meddele Kongehuset, at der er sat navn på de to lokale repræsentanter, og herefter vil der i den nærmeste fremtid havne officielle invitationer til prinsens fødselsdag hjemme i deres postkasser.

   

  For yderligere information, kontakt:

  Vicekommunaldirektør Rasmus Byskov-Nielsen.
  Telefon: 5148 9845. Mail:
  rasby@ikast-brande.dk