Gå til hovedindhold

Pressemeddelelse: 60 nye biler til Hjemmepleje og Sygepleje

Byrådet har, på baggrund af et udbud, godkendt en aftale om køb af 53 biler til Hjemmeplejen og Sygeplejen. I samme omgang blev der også godkendt igangsættelse af et mindre udbud på indkøb af 5 el-biler og 2 biler på gule plader.

01. dec. 2023
 • Læs op

Indhold

  Hjemmeplejen og Sygeplejen kører på nuværende tidspunkt i biler, der på grund af alder og slid har behov for at blive udskiftet. Bilerne har en gennemsnitlig alder på 6,3 år, hvilket er en høj alder for biler, der bruges i det omfang, som gør sig gældende i en hjemmepleje og sygepleje.

  De nye biler er udvalgt på baggrund af pris og krav til arbejdsmiljø for et personale, der har mange ind og udstigninger i løbet af en arbejdsdag. Det er hensigten, at Hjemmeplejen og Sygeplejen skal anvende i de nye biler de næste 4 år. I den periode skal der laves en kørselsanalyse, som skal være med til at afdække, om kørslen i Sygeplejen og Hjemmeplejen kan tilrettelægges endnu mere effektivt, og hvordan den fremtidige strategi på området skal være.

  Det er STS biler i Ikast, som leverer de 53 nye biler af mærket Toyota Yaris Cross Hybrid. Bilerne bliver hvide og med Ikast-Brande Kommunes logo. De første biler forventes at blive leveret i marts/april 2024.

  - Det bliver en stor dag, når vi kan modtage de første biler. Vores hjemmepleje og sygepleje er afhængige af velfungerende køretøjer, for at kunne komme ud til de borgere, der har brug for hjælp til rette tid, udtaler formand for Sundheds- og Ældreudvalget Henrik Engedahl.

  Jeg er rigtig glad for vi nu får nye biler i hjemmeplejen og sygeplejen. Det er tiltrængt, da de nuværende biler er meget nedslidte. Det vil få stor positiv betydning for vores arbejdsmiljø, udtaler Sundheds- og Ældrechef Kirsten Løgsted.

  For yderligere information, kontakt:

  På billederne kan man se formand for Sundheds- og Ældreudvalget Henrik Engedahl, Morten Friis fra STS biler samt Anette Mogensen og Karen Schmøkel fra Hjemmeplejen med den bilmodel, som har vundet udbuddet, her dog i en sølvgrå farve