Gå til hovedindhold

Aktivitet og bevægelse

Har du en demenssygdom, så er det vigtigt med både fysisk og mental aktivitet. Det kan være med til at forsinke sygdommens udvikling.

Cykel der står på en landevej
 • Læs op

Indhold

  Ikast-Brande Kommune ønsker at tilbyde mennesker med demens og pårørende aktiviteter, med henblik på at fremme fysisk og mental sundhed.

  Se vores tilbud her:

  Cykelhold er for dig, der gerne vil cykle og måske har cyklet på et tidligere tidspunkt i dit liv. Vi starter med at cykle på konditionscykler på Bøgildlund. Der er fokus på at få pulsen op og få sved på panden, men der bliver samtidig taget hensyn til netop dit niveau. Efterfølgende træner vi hukommelsen og får derefter en kop kaffe/the sammen i hyggeligt samvær.

  For dig, der: har en demenssygdom, selv varetager personlig hygiejne og kan gå selvstændigt med eller uden hjælpemiddel

  Tidspunkt: Tirsdag kl. 10.00-11.30

  Sted:  Vi mødes på Bøgildlund, Bøgildvej 100, 7430 Ikast 

  Pris: 10kr. pr./gang

  Medbring: Tøj du kan cykle i

  Er du interesseret i at høre mere om tilbuddet, kontakt:

  Pårørendekonsulent Alis Nielsen
  Tlf.: 2266 7838

  Se vores invitation til cykelhold her

  Vi tilbyder aktivitet på Ruskjærholm, hvor vi starter med at gå en tur i den lokale skov på ca. 2-3 km. Efterfølgende vil der være aktiviteter, som både træner kroppen fysisk og kognitivt, f.eks. hukommelsen. Til sidst vil der være kaffe/the og snacks, hvor der er mulighed for en hyggelig snak med andre.

  For dig, der: har en demenssygdom, selv varetager personlig hygiejne og kan gå selvstændigt uden hjælpemiddel (stok eller gangstave undtaget) samt pårørende, hvad enten du er ægtefælle, datter, søn, nabo, ven eller lignende.

  Tidspunkt: Onsdag kl. 14.00-16.00

  Pris: 15 kr. pr. person pr. gang.

  Sted: Vi mødes på Ruskjærholm, Ruskærvej 19, 7441 Bording

  Medbring: Fodtøj du kan holde til at gå i og praktisk tøj, da vi træner udendørs uanset vejret.

  Er du interesseret i at høre mere om tilbuddet, kontakt:

  Pårørendekonsulent Alis Nielsen
  Tlf.: 2266 7838

  Se vores invitation til Ruskjærholm her

   

  Ikast-Brande Kommune inviterer i samarbejde med Ældre Sagen til 

  ErindringsBio

  Den 6., 7. og 8. maj kl. 10.30-12.00.
  Ikast Bio, Strøget 49, 7430 Ikast

  ErindringsBio er et filmtilbud til mennesker med demens, deres pårørende, frivillige samt andre som kunne have interesse.

  For en person med demens kan det være svært at huske, hvad der skete i går, mens minder fra ungdoms- og barndomsårene er nemmere at huske. Det er Det Danske Filminstitut, der står bag ErindringsBio, som består af en række dokumentariske film fra 1940’erne til 1970’erne. Filmene er korte og med forskellige temaer, der kan vække minder herunder eksempelvis Helge Kjærulff-Schmidt, der giver en præsentation af Danmark og danskerne, Dirch Passer, der giver gode baderåd samt film om ferieliv, Frederik den 9. og Margrete den 2.

  Til hver af filmforestillingerne er der lavet en folder, der med en række spørgsmål og billeder fra filmen kan sætte gang i erindringerne og give anledning til samtale om det levede liv. Folderne bliver udleveret i forbindelse med forestillingerne.

  Med ErindringsBio ønsker Ikast-Brande Kommune og Ældre Sagen at give borgere med demens og deres pårørende mulighed for at deltage i kulturlivet ved at få en god filmoplevelse i biografen. 

  Gratis entré - ingen tilmelding.

  Her finder du program for dagene.