Gå til hovedindhold

Grundejerforeninger

På denne side kan du finde vejledninger til, hvordan man opstarter en grundejerforening. Og du kan finde skabeloner til foreningens vedtægter, dagsordener m.m.

 • Læs op

Indhold

  Det er en fordel for både grundejerne og Kommunen, at der bliver oprettet en grundejerforening i et boligområde. Grundejerne får herved mulighed for at fremstå samlet overfor Kommunen og andre offentlige myndigheder. Grundejerne sikres således større indflydelse på, hvordan området skal udvikle sig fremover, og Kommunen får mulighed for, at henvende sig ét sted.

  Bestemmelser om at oprette en grundejerforening, findes ofte i den vedtagne lokalplan for et område. Drejer det sig om et ældre boligområde, kan bestemmelser om at oprette en grundejerforening desuden findes i en deklaration. Fælles for grundejerforeningerne er, at Ikast-Brande Kommune skal godkende foreningernes vedtægter.

  NB! Husk altid at holde Ikast-Brande Kommune orienteret, hvis grundejerforeningen får ny formand.

  Du kan læse mere om dine forpligtelser som grundejer i folderen nederst på siden.

  Ikast-Brande Kommune har udarbejdet en lille vejledningsfolder om grundejerforeninger, som kan hjælpe kommende grundejerforeninger i gang med processen med at etablere en ny grundejerforening.

  Du kan finde vejledningen nederst på siden.

  Ikast-Brande Kommune har udarbejdet et sæt standardvedtægter, som nye grundejerforeninger opfordres til at tage udgangspunkt i.

  Du kan finde standardvedtægterne nederst på siden.

  Du kan også finde andet materiale, som kan være til hjælp i processen med at oprette en ny grundejerforening.