Gå til hovedindhold

Bording

Bording har gode rammer for fællesskab. Her er skole, hal, integreret børnehave, byggegrunde, gode indkøbsmuligheder og infrastruktur og et aktivt foreningsliv.

 • Læs op

Indhold

  Forrige Næste

  Her får du og din familie i både pose og sæk

  Bording byder på attraktive byggegrunde, og naturen og foreningslivet byder på mange skønne og sjove oplevelser. 

  God infrastruktur og tog med timedrift

  Bording havde meget stor vækst gennem 1960’erne og 1970’erne, hvor tekstil- og træindustrien var i voldsom vækst. Det har ændret sig, men byen har stadig vækst i befolkningstallet. Både lokale og pendlere vælger byen til. Der er en særdeles god infrastuktur ved Bording. Byen er stationsby, og toget har timedrift. Er du i bil, tager motorvejen dig hurtigt til Herning, Silkeborg og Aarhus.

  Bording Børneby og skole

  De små borgere nyder hverdagen i den nybyggede Bording Børneby, hvor både vuggestuebørn og børnehavebørn går sammen. Der er også kommunal dagpleje i byen til de, der ønsker et andet tilbud.

  Der er kun få hundrede meter mellem Bording Børneby og skolen, og turen går gennem tunnelen under Herningvej. Skolen er fuldt udbygget fra 0. – 9. kl. Byens unge tager på 10. kl. centeret og øvrige ungdomsuddannelser i Ikast, hvortil der er bus- og togforbindelse. Al bustransport internt i kommunen er gratis – både for børn og voksne.

  Velfungerende dagligvarebutikker

  I Bording finder du gode og velfungerende dagligvarebutikker, og der er også et godt udvalg af specialbutikker – særligt jægere kører langt for at handle i Bording.

  Foreningsliv og samlingssteder

  Byen har et velfungerende foreningsliv med stort set alle tænkelige tilbud. Bordinghallen er centrum i foreningslivet med boldhal, fitnesscenter og omliggende fodboldbaner. Her er også fine festlokaler til livets fester.

  Der er også mange muligheder for de, der ikke er boldinteresserede. Her findes blandt andet rideklub, DCH, FDF, Spejdere, kirke og missionshus med flere. Om sommeren nydes solen ved friluftsbadet eller langs byens mange etablerede stier.

  Liv i byen

  Hvert år i august fyldes Bording af glade unge fodboldspillere fra ind- og udland til XL-Bording Cup. Spillerne overnatter på skoler i Bording og i nabobyerne. Forældrene benytter i høj den til lejligheden oprettede campingplads. Tilsvarende afvikles mellem jul og nytår Midtjysk Julecup for unge håndboldspillere også fra såvel indland som udland.

  Efter en byfornyelse fremtræder det meste af byen indbydende med samlingsstederne Mødestedet og Væksthuset samt Bording Forsamlingshus, som samler hele byens og egnens befolkning til arrangementer og fester. Over de seneste år er der også etableret et omfattende stisystem, så naturen er trukket ind i byen, og der er etableret hundeskov vest for byen.

  Bording er et lokalsamfund med gode muligheder for alle aldersgrupper.

  Hvor findes hvad?

  Når du klikker på en farvet prik på kortet, kommer en infoboks op, hvor du kan læse mere.