Gå til hovedindhold

Gludsted

Gludsted ligger nær Gludsted Plantage, der inviterer til fantastiske naturoplevelser. Oplev dyrelivet og roen i skoven – her er fællesskab og plads til dig.

 • Læs op

Indhold

  Forrige Næste

  Oplevelser og skøn natur

  Landsbyen er godt selvforsynet og drives i høj grad af de aktive og engagerede borgere i landsbyen. Landsbyen byder på et væld af oplevelser. Nærmeste nabo er blandt andet Danmarks største skovområde Gludsted Plantage, hvor der er gode mountainbikespor. Plantagen er et naturskønt område med et rigt fugle- og dyreliv.

  Engagerede borgere skaber udvikling

  Gludsted er beliggende i det midtjyske smørhul omringet af en skøn natur. I landsbyen finder man egen friskole, dagplejere, børnehave, købmandsbutik, stadion med klubhus, legepladser, kirke, meninghedshus og sognegård. Stederne spiller en central rolle, for de mange sociale tilbud i landsbyen. Borgerne i Gludsted er glade, engagerede og visionære, og dette er med til at udviklingen i denne landsby, har taget så hurtigt form.

  Jordbrugsparceller og socialt liv

  Landsbyen er ikke bange for at tage chancer. I 1994 planlagde man, at Gludsted skulle være en af de første landsbyer i Danmark, til at udstykke jordbrugsparceller, hvilket resulterede i 20 grunde. Ikke kun det sociale liv i landsbyen betyder meget, også den skønne natur spiller en væsentlig rolle.

  Årlige begivenheder

  Gludsted har flere spændende årlige begivenheder. Specielt to årlige begivenheder gør Gludsted kendt uden for bygrænsen. I flere år har Gludsted været vært for The International Artworkshop, som bringer kunstnere fra 3 verdensdele til Gludsted i 2 uger og på den måde er kunstnerne med til at bringe Gludsted ud i verden. Den anden årlige begivenhed der trækker både lokale og udenbys gæster til er den årlige By- og Sportsfest.

  Hvor findes hvad?

  Når du klikker på en farvet prik på kortet, kommer en infoboks op, hvor du kan læse mere.