Gå til hovedindhold

Ikast

I Ikast finder du et varieret udbud af boliger, kultur- og naturoplevelser og god infrastruktur. Her er du i hjertet af Danmark nær både Herning og Silkeborg.

 • Læs op

Indhold

  Forrige Næste

  Kendt for

  Byen og området er blandt andet kendt for sine trikotage- og tekstilvirksomheder, for kvindehåndbold med Ikast Håndbold og for at være hjemstavn for FC Midtjylland. Elitesporten trives i byen, og det er generelt en god vej ind i netværk at være frivillig i byens foreninger. Der er et stærkt foreningsliv, som spænder lige fra børnegymnastik til Ældre Sagen.

  Fritid for store og små

  I fritiden er der masser af muligheder for både store og små. Familien kan boltre sig på dybt eller lavt vand i svømmecentret og gå i biografen eller på restaurant. I og omkring multihuset Hjertet kan man lege, spille, skate eller spise sin medbragte mad. I kan også springe på cyklen og tage en tur på mountainbikesporet i Skelhøj Plantage eller på Ikast-ruten, som er en cykelrute rundt om byen. Der er mange muligheder for netværk i byens mange foreninger, på biblioteket eller på Musikskolen - her handler det bare om at vælge efter interesse.

  Skoler og institutioner

  I byen finder du tre kommunale skoler, en international skole, en idrætsfriskole og IUC (Ikast-Brande Ungdomscenter 10. klasse). Der er flere børnehaver, integrerede institutioner og gode dagplejere. Byen har gode busforbindelser og gratis bybus. Samtidig transporterer du dig nemt med tog eller på motorvejen.

  Grøn by

  Ikast er en grøn by med flere skønne områder midt i byen. Byen er kendt for sine skulpturer rundt i parkerne, og der er flere gallerier, hvis du interesserer dig for kunst. Aktive golfspillere har gode muligheder på byens to baner. Fra oven kan du nyde udsigten fra byens historiske vandtårn, og der er kort til store naturoplevelser ved blandt andet Isenbjerg og Harrild Hede og Karup Å.

  Uddannelse

  Kommunens unge kommer til byen for at gå på Ikast-Brande Gymnasium (STX, HF, EUX og IB), Herningsholm Erhvervsgymnasium eller VIA Pædagoguddannelsen. Alle ligger på Bøgildvej ved siden af byens internationale skole, International School Ikast-Brande (ISIB), som tiltrækker områdets mange internationale skolesøgende borgere. Ikast ligger også tæt på mange videregående uddannelsesinstitutioner i Herning, hvor man kan studere inden for emner så forskelligt som ingeniørvidenskab, modedesign og SKAT.

  Gode indkøbsmuligheder

  Der er gode indkøbsmuligheder i Ikast med både specialbutikker og forskellige dagligvareforretninger. I Strøgcentret – Danmarks eneste overdækkede gågade – finder du gode tilbud, markeder og forskellige arrangementer. Foreningen ‘Vores Ikast’ samler de erhvervsdrivende og udvikler og formidler arrangementer i byen.

  Hvor findes hvad?

  Når du klikker på en farvet prik på kortet, kommer en infoboks op, hvor du kan læse mere.