Isenvad

Landsbyen Isenvad har i omegnen af 640 indbyggere og ligger sydøst for Ikast. Byen er ideel for pendlere, da der er kort til motorvejen – og samtidig så langt, at vejen ikke høres. Det sociale liv i byen er godt, og multihuset Sentrum rummer hele byens foreningsliv.

Indhold

  Forrige Næste

  Isenvad er fællesskab og gode løsninger

  Beboerne i Isenvad har formået at udvikle løsninger på børnepasning og skoleområdet samt privat og offentlig service. Her bakker man op om fællesskabet, og børnene går i den lokale børnehave og skole. Der er rullende skolestart, og børnene starter i skole i måneden efter deres 6-års fødselsdag. Det giver en stabil hverdag i børnehaven med løbende optag og udslusning. Børnehaven ligger lige op ad skolen, og de nye skolebørn kender allerede skolen og de andre elever, når de starter. Det giver ro for lærerne, når de nye elever kommer ind i eksisterende klassefællesskaber. Hver morgen starter alle børnene med at mødes til morgensang. Undervisningen foregår i et differentieret miljø uden klasseopdelinger. Det giver mulighed for at understøtte børnenes udvikling, og skolens omkring 100 børn samarbejder på tværs.

  Sentrum er byens samlingspunkt

  I 2013 indviede borgerne det multifunktionelle hus Sentrum, som er et byens samlingssted og skolens hal. Her samles byens skolefritidsordning, spejderne og alle sports- og fritidsaktiviter. Sentrum er centrum for fællesskabet i byen. Borgerne stod som bygherrer på projektet, og alt er lavet af frivillige kræfter. Det har givet et enormt sammenhold i byen, og der er knyttet mange kontakter på tværs i byen.

  Læs mere om indkøb, fritidstilbud, sommerfesten Festivad og naturen

  Indkøbsmuligheder og fritidstilbud

  Den korte afstand til Ikast gør det nemt at handle både dagligvarer og specialvarer – tæt på. Der er gode muligheder for fritidsaktiviteter i byen, og der er kort vej til svømmehal, musikskole og mere til i Ikast.

  Sommerfesten Festivad samler borgerne

  Isenvad er god til både børn og voksne, og sommerfesten Festivad er et godt eksempel på fællesskabet. Programmet for festen husstandsomdeles, og der er et tilflytterindstik i programmet med beskrivelser af foreningslivet i byen. Der er gode muligheder for at lære mange at kende til festlighederne eller som frivillige kræfter – alle er velkomne. Sankt Hans og Påskeløb er også blandt de årligt tilbagevendende begivenheder i byen.

  Midt i naturen

  Landsbyen ligger midt i naturen, og den nært beliggende Skelhøj Plantage er udstyret med gode cykel- og løbestier. Øst for Isenvad ligger Isenvad “By-skov”, hvor de mindre kan underholdes på naturlegepladsen og resten af familien kan nyde det rekreative område med mose og søer. Der er også gode hundeskove nær Isenvad.

  Hvor findes hvad?

  Når du klikker på en farvet prik på kortet, kommer en infoboks op, hvor du kan læse mere.