Gå til hovedindhold

Klovborg

Klovborg ligger sydøst for Nørre Snede i retning mod Horsens. Byen byder på skøn natur og meget central beliggenhed i forhold til større byer.

 • Læs op

Indhold

  Forrige Næste

  Natur i og omkring byen

  I naturen i og omkring landsbyen finder du både naturlegeplads, eng, skov og Å. Landsbyens sydøstlige del er den oprindelige del af Klovborg, hvor middelalderkirken ligger placeret. Byen ligger tæt ved Mattrup Ådal, der bølger sig smukt med å og skov.

  Ost som varemærke

  Udover smuk natur har Klovborg specielt 2 varemærker, det ene er Klovborg osten, det andet er Klovborg Kino. Klovborg Osten blev produceret i store mængder på det lokale mejeri frem til 2012, hvor Arla valgte at lukke mejeriet efter 144 år i landsbyen. Osten produceres stadig, og det er nok de færreste der ved, at den trækker spor tilbage til den lille landsby.

  Skole og sammenhold

  Sammenholdet er stærkt i byen, og man bakker op om arrangementer og byens sammenhængskraft. Byen har egen friskole og børnehus, og der er et stærkt engagement omkring miljøet.

  Byens biograf

  I byen har man også egen biograf, som har eksisteret siden 1997. I 1996 valgte man i landsbyen at lave en initiativgruppe, som skulle opretholde den forsatte attraktivitet i Klovborg. Da gruppen hørte om idéen omkring en biograf, var de fra starten med og kæmpede en hård kamp for at få biografen etableret, en kamp der har båret frugt. Klovborg Kino har været i en rivende udvikling og har medvirket til at Klovborg i dag er kommet på verdenskortet.

  Hvor findes hvad?

  Når du klikker på en farvet prik på kortet, kommer en infoboks op, hvor du kan læse mere.