Gå til hovedindhold

Nørre Snede

Nørre Snede er et velfungerende lokalsamfund, skønt placeret på den midtjyske højderyg. Placeringen er meget central med gode offentlige transportmuligheder.

Indhold

  Forrige Næste

  Perfekte pendlermuligheder

  Geografisk ligger Nørre Snede perfekt i forhold til jobsøgning til de, der kører et stykke til arbejde. Der er gode pendlermuligheder med maksimalt 45 kilometer til både Brande, Billund, Herning, Silkeborg, Horsens og Vejle. Fra byen er der også busafgange til hele Midtjylland – så det er ikke nødvendigt at have to biler for at pendle i hver sin retning. Der er op til 90 daglige afgange på hverdage

  Børnelivet i byen

  De små børn går i byens børnehave, som er fantastisk beliggende på en dejlig naturgrund på over i alt 12.500 kvm. Her er der plads til at få luft under vingerne.

  Nørre Snede Skole er tosporet med elever fra 0.-9. klasse. Skolen har i en del år været en entreprenørskabsskole, og der arbejdes ud fra værdierne Ansvar, Omsorg og Respekt. I 2017 blev skolens legeplads gentænkt som led i RealDanias DRØN PÅ LEGEPLADSEN-kampagne.

  Se indslag fra DR om legepladsen

  I 2018 kunne Nørre Snede indvie en gennemrenoveret skole med en helt ny hovedbygning. Skolens multisal er åben for hele byen, og folkebiblioteket deler lokaler med skolebiblioteket.

  Fritidsaktiviteter

  I hallen, som ligger centralt i byen, kan der spilles håndbold, volley og badminton, og der er blandt andet cafeteria, fitness og mødelokale.

  Gode indkøbsmuligheder

  Der er gode indkøbsmuligheder i byen med to store dagligvarebutikker, og butikslivet trives – også med flere specialbutikker. Byen er i stadig udvikling, og senest er der sat gang i byggeri af 26 ejerlejligheder på en tidligere industrigrund centralt i byen. I byen findes desuden lægehus, apotek, tandlægehus, fysioterapi og fodspecialister.

  Byens frivillighed

  Den frivilligt drevne biblioteketsforening Nørre Snede Kultur og Biblioteksforening (NSKUBIB) arrangerer verdenskoncerter, og der er stort engagement blandt byens frivillige, der gerne løfter opgaver for byen. Den tilbagevendende Præriefest i august får til eksempel hjælp af op mod 200 frivillige – og der er også plads til dig.

  Lær mere via MINLANDSBY app’en

  Du kan finde Nørre Snede via app’en MINLANDSBY og se, hvor mange arrangementer der findes i byen.