Gå til hovedindhold

Store Thorlund

Store Thorlund er et mindre landsbysamfund, hvor forsamlingshuset er livsnerven. Her holdes traditioner i hævd, og børn og voksne mødes i fællesskaber.

 • Læs op

Indhold

  Forrige Næste

  Børneliv, fællesskab og smuk natur

  Byen ligger placeret på den jyske højderyg midt i den skønne natur. Her er både smuk natur med mose, flot ådal, og der er en fiskehejrekoloni lige ved friskolen. I Store Thorlund er man nabo til Rørbæk Sø, hvor der både er kanofart og Put And Take sø. Der er også fiskemuligheder i Holtum Å, der løber lige øst for byen.

  Byen er forbundet med området via en natursti, og der er cykelstier til både Ejstrupholm og Nørre Snede. Bymiljøet er dejligt og roligt, samtidig med at det er centralt placeret i forhold til områdets større byer.

  Børnelivet og voksenlivet i Store Thorlund

  De fleste børn i byen og i oplandet går på den lokal friskole, hvor der også er børnehave og vuggestue. Her er der god mulighed for at møde andre og have nogle hyggelige timer.

  Indkøb og busforbindelser

  Indkøbsmuligheder findes i omegnsbyerne Ejstrupholm og Nørre Snede. De regionale busforbindelse stopper tæt på Store Thorlund med timeafgange til både Herning og Horsens. Derudover er de lokale busser inden for kommunegrænsen gratis.

  Der er lagt fibernet og naturgas ned i hele byen, og drikkevandet kommer fra Ejstrupholm Vandværk. I forbindelse med sportspladsen er der en bålplads som må benyttes af alle.

  Lokale arrangementer og frivillighed

  I Store Thorlund er der plads til alle, og det er en stor fordel for tilflyttere at deltage i byens arrangementer. Der er også altid mulighed for at deltage i planlægning og afvikling, hvis man skulle have lyst til at give en hånd. Der arrangeres fællesspisning cirka hver anden måned, og derudover er der mange andre tilbud: Kroket både sommer og vinter, gymnastik, dart, whist, kagekonkurrence, travebanko og juletræstænding med æbleskiver og gløgg. Samtidig er det nemt at finde flere arrangementer i omegnsbyerne.

  Velkommen til!

  Hvor findes hvad?

  Når du klikker på en farvet prik på kortet, kommer en infoboks op, hvor du kan læse mere.