Gå til hovedindhold

Uhre

I Uhre vil du opleve et stort sammenhold blandt de omkring 250 beboere. Her er plads til børnefamilier, og mange tager del i foreningslivet i byen.

 • Læs op

Indhold

  Forrige Næste

  Naturen i byen

  Naturen betyder meget i Uhre. Her kan man opleve “Naturparken”, som er en skøn naturperle midt i landsbyen med en god legeplads og bålplads – her er alle velkomne. Kultur og historie er også rigt repræsenteret med Købmandsgården, som blev genåbnet tilbage i 1998, og Uhre Mølle som blev bygget omkring år 1850. Møllen er den eneste tilbage af sin art i Danmark. Kirken byder på en spændende farvesætning af kirkerummet og er et besøg værd.

  Friskole med særligt fokus

  Byen har en friskole med mange kvaliteter og et særligt fokus på innovation og entrepreneurship. Her samarbejdes der med både større og mindre private virksomheder. Eleverne samarbejder på projekter med cases og problemstillinger fra erhvervslivet. Friskolen driver børnehaven, som ligger ved siden af skolen.

  Fællesskab

  I Uhre er der fokus på fællesskabet, og Udviklingsrådet arrangerer mange aktiviteter. Det største arrangement er byfesten i juni måned, hvor alle er velkomne. Der er masser af aktiviteter, hygge og fest lørdag aften, hvor de lokale opfører revy over året der gik. Der er også mange mindre arrangementer i Købmandsgården og på skolen med flere.

  Tilbagevendende ungdomscup

  Hvert år arrangerer Uhre GIF Uhre Ungdomscup, som er et indendørs fodboldstævne, hvor flere klubber udefra overnatter på skolen. Kampene afvikles i Brande Hallerne, og der er masser af mulighed for at give et nap med i et par timer på forskellige opgaver. Overskuddet går til børne- og ungdomsholdene i både fodbold- og gymnastikafdelingen.

  Hvor findes hvad?

  Når du klikker på en farvet prik på kortet, kommer en infoboks op, hvor du kan læse mere.