Gå til hovedindhold

Bente og Jakob, Isenvad

'I Isenvad får vi indfriet vores ønsker om det gode naboskab, landsbysamfundets fordele, nærhed til større byer og naturen lige i baghaven.'

Familie bager snobrød over bålfad
 • Læs op

Indhold

  Om familien

  Bente og Jakob boede og arbejdede i Schweiz i fem år. Da de fik børn, meldte trangen sig til at flytte tilbage til Danmark igen. Bente kom oprindeligt fra Østjylland og Jakob fra Sjælland. De valgte at søge mod Ikast for at få en frisk start, hvor begge var nye i gårde i stedet for kun den ene. Samtidig havde de øje på en ejendom, men det var ikke muligt at købe på afstand. Jakob er glad for sport og natur, og han ville gerne mod Ikast, hvor terrænet er mere kuperet, og naturen mere rå end i Billund, hvor de boede før tiden i Schweiz.

  Jakob fandt job i Ikast. Derfor startede de med at flytte i lejlighed med pendlerfordel i en af byens boligselskaber. Tiden dér blev kort, og allerede efter et halvt års tid flyttede de i drømmehuset i Isenvad.

  ”Her har vi fået så meget for pengene: En stor bolig med tilbygninger og 14,5 hektar land for prisen for en 140 kvm. villa på Amager – og nye gode venner”, fortæller Jakob. ”Vi bor med naboerne til en side og med skov og sø til den anden side”.

  Samtidig bruger familien de lokale tilbud i Ikast, når det gælder indkøb, biograf og svømmehal. ”Jeg sætter pris på, at vi kun har ti minutter til Ikast – og femten til Herning, hvis Ikast ikke kan møde vores behov”, siger Bente.

  ”Det har overrasket mig, hvor let det har været at flytte til med børn”, siger Bente. ”Efter tre gange til forældre-barn-gymnastik blev vi inviteret med til beboerfesten i marts. Her er masser af foreninger og tilbud for både børn og voksne”.

  Familien har hver deres favoritsteder. ”Børnene elsker naturlegepladsen i Isenvad, Jakob elsker en mountainbiketur med gutterne i Skelhøj Plantage, og min favorit er i skoven for enden af vores grund, hvor vi tager på picnic med børnene. Vi har å og sø i haven, og rådyrene besøger flittigt,” fortæller Bente.

  Vi har købt et hus, hvor vi kan se os selv blive boende længe. Der er kort afstand til motorvejen – men vi hører den slet ikke. Isenvad-borgerne vil fællesskabet, og der er gode dagplejere, børnehave, skole og hal samlet midt i byen. Lige nu er børnene små, og vi har ikke de store behov for kulturtilbud. Når de bliver større, vil vi nyde den korte afstand til de mange internationale arrangementer i Boxen i Herning, afslutter Bente.