Gå til hovedindhold

Fia og Peter, Munklinde

Fia og Peter og deres to børn så frem til at flytte til Bali i Indonesien, men den plan fik corona-pandemien sat en stopper for. I stedet flyttede de fra Nørrebro til Munklinde - "Her fik vi plads til at leve".

12. okt. 2021
Familie med to børn og to voksne sidder i udestue og kæler med deres hund
 • Læs op

Indhold

  Om familien

  Fia og Peter og deres to børn så frem til at flytte til Bali i Indonesien, men den plan fik corona-pandemien sat en stopper for. De svære omstændigheder blev dog en velsignelse i forklædning, der vendte op og ned på hele familiens tilværelse på en enkelt uge.

  Eventyret på Bali blev til eventyret i Munklinde

  Taskerne var pakket, lejligheden sagt op, og familien var helt klar på at springe ud i et udenlandseventyr med plads til at improvisere og leve livet. Desværre ville corona-pandemien det anderledes, og Mette Frederiksen lukkede landet og resten af verden ned, 24 timer inden familien skulle sidde på et fly. Den aflyste flytning til udlandet blev til et nyt projekt om etablere sig uden for København.

  Parret faldt over et opslag på Facebook med, som Fia beskriver det, en ”Bali-hytte” i Midtjylland. ”Det så vildt og spændende ud, men vi grinte lidt af det,” forklarer Fia. På trods af den indledende skepsis kom en fremvisning hurtigt i stand. Inden parret havde set sig om, havde de afgivet et bud, som blev accepteret inden for uge.

  Med ét var drømmen om et liv uden for landets grænser forvandlet til en fremtid i et smukt træhus i Munklinde nær Ikast.

  Hele pakken

  Man kan roligt sige, at familien kom lidt på en rutsjetur, hvor alle muligheder var åbne. Det vigtigste var dog, at hele pakken var tiltalende, og at der var plads til frihed. ”Det var huset og grunden, der gjorde det for os. Her kunne jeg få den hønsegård, jeg altid har drømt om. Det skulle være anderledes end bare et parcelhus i Herning,” siger Fia og fortsætter. ”Her er natur lige meget, hvor vi kigger hen. Her er så fantastisk smukt, at det giver mening at give afkald på bylivet.”

  Livet i den lille landsby i Munklinde er markant anderledes end Nørrebro, hvor Fia voksede op. Med flytningen kunne familien sætte jobs og karriere i baggrunden og prioritere at have tid og plads til leve mere frit. ”Vi har hele tiden prioriteret, at børnene skal få noget godt ud af, at vi flytter fra byen til landet. Vi ville først finde det rigtige sted og derefter finde jobs, når vi var landet.”

  Familien bor i et smukt træhus med en kæmpe have, der grænser op til marker. De har et rigt dyreliv i baghaven.

  Stor lokal og kommunal opbakning

  I det større perspektiv er der ikke langt fra Nørrebro til Midtjylland, men der er alligevel meget, man kun ved, hvis man er lokalkendt. Derfor tog Fia fat i Ikast-Brande Kommunes bosætningsguide, Lene Møller Fløe, der hurtigt kunne guide familien på rette spor med råd om de praktiske spørgsmål om blandt andet valg af institution og skole til børnene. ”Det var lige, hvad jeg havde brug for. Jeg sad på den anden side af vandet og anede intet om nærmiljø. Jeg havde for eksempel brug for hjælp til valg af institution. Her var Lene god at snakke med, fordi hun vidste alt om lokalmiljøet,” fortæller Fia.

  Det var dog ikke kun hos kommunen, der var hjælp at hente. De lokale i kommunen var også mere end villige til at give et godt råd med på vejen. ”Jeg meldte mig ind i nogle Facebook-grupper, hvor jeg spurgte de lokale om stort og småt. Det er meget jordnært, og man kan mærke, at her hjælper vi hinanden,” fortæller Fia. Den mere sociale tilgang til tingene blev hurtigt tydelig for hele familien, der oplevede, at en praktisk opgave som at købe æg pludselig blev et socialt anliggende for hele familien. 

  ”Her tager vi børnene i hånden og går hen til Svend og Hanne for at hente æg – det er ret hyggeligt.”