Gå til hovedindhold

Frøns og Lasse, Uhre

'Vi havde hørt så meget godt om friskolen og lokalsamfundet gennem både sociale medier, avisen og familie og venner.'

Familie fisker ved en sø
  • Læs op

Indhold

    Om familien

    Frøns og Lasse flyttede fra Brande til Uhre i 2015, da de to ældste af deres tre børn skulle starte i skole. Rygtet om en stærk friskole og et godt lokalt sammenhold var afgørende for, at de valgte Uhre som deres nye hjemby.

    ”Jeg er faktisk født og opvokset i Uhre, men flyttede herfra som 18-årig. I Brande mødte jeg Lasse, der var tilflytter fra Give. Vi tog vores boligsituation op til overvejelse, da børnene nærmede sig skolestart – for hvis vi skulle flytte, gav det mest mening for os at gøre det, inden de startede i skole,” fortæller Frøns.

    Lasse er selvstændig, børnene er små, og hverdagen er travl. Derfor er det vigtigste for familien, at dagligdagen fungerer med en god skole og et godt netværk, og at børnene kan gå til deres fritidsinteresser i byen. Uhre Gymnastik- og Idrætsforening tilbyder blandt andet fodbold, badminton, Fælleshaverne (et tilbud hvor børnene dyrker deres egne grøntsager, red.) og gymnastik.

    ”Da vi flyttede hertil, var der ikke meget af det gamle netværk tilbage – ud over mine forældre og deres venner. Vi har skullet starte fra bunden til trods for den korte flytteafstand. Heldigvis er borgerne i Uhre gode til at tage imod og få de nye tilflyttere etableret,” fortæller Frøns. ”Med skoven og fiskesøen i baghaven er det også muligt for os at få den ro, som vi lægger vægt på i en travl hverdag.”

    I Uhre har vi puls og energi. Fællesskabet og sammenholdet i byen har altid været stærkt og solidt. Vi har en stærk friskole og fribørnehave, dagplejere, foreningsliv, smuk natur, sammenhold og masser af ildsjæle, som får lokalsamfundet til at leve.

    "Det er mennesker, der vil noget, og med deres vedholdende engagement og sammenhold lykkes det dem. Det er tydeligt at mærke, at skolens lukning og friskolens oprettelse for omkring 14 år siden har bragt folk sammen. Det eneste, vi næsten mangler, er et friplejehjem", tilføjer Frøns med et glimt i øjet.

    "Der er et stærkt sammenhold i Uhre, og netværket kommer især gennem skolen, idrætsforeningen og ved at deltage i Uhre Udviklingsråds arrangementer: Vi holder mange arrangementer, der bringer folk tættere sammen, f.eks. Byfesten, Sankt Hans, Fastelavnsfest, Fiskekonkurrence, Halloween, fællesspisning, Møllecafe, den gamle købmandsgård, cykelløb og meget mere. Der er noget for enhver", fortæller Frøns.

    Lasse er også faldet godt til i byen og hygger sig blandt andet med renovering af familiens hus og cykelture i den skønne natur omkring Uhre. Frøns har genoptaget sin gamle passion for fodbold. Børnene stortrives, og der er altid en legekammerat hjemme i cykelafstand. ”Det var det helt rigtige valg for os at flytte til Uhre,” afslutter Frøns.