Gå til hovedindhold

Lea og Jens, Bording

Bording har, hvad vi skal bruge af indkøb, foreningsliv og tilbud til børn. Byen ligger, så vi kan pendle til job i mange byer – både med tog og bil.

Par står i en have
 • Læs op

Indhold

  Om familien

  Lea og Jens nåede at bo 4,5 år i Roskilde i forbindelse med Leas studie på Roskilde Universitet. De er begge fra det midtjyske og var enige om, at de ville tilbage efter endt studie. Lige præcis hvor i Midtjylland vidste de ikke. Derfor lavede de en søgning på byer med maksimalt én times kørsel fra forældre, andet familie og Aarhus i forhold til jobsøgning.

  En dag dukkede et enderækkehus i Bording op i søgningen. Her var en lille have og plads til husdyr. Det blev startskuddet til familiens nye tilværelse i Bording.

  Vi kendte ikke til Bording på forhånd, men vi var nysgerrige og tog chancen. Jeg er vokset op i en lille by med 200 indbyggere. Derfor er jeg vant til, at man skal involvere sig for at møde nye mennesker og få ting til at ske, fortæller Lea.

  Hun fortsætter: 'Bording er samtidig tilpas stor med sine over 2.000 indbyggere. Der er plads til at også at være tilbagetrukket, hvis man har brug for det'.

  Efter at have startet forfra i en ny landsdel, er Jens jobsøgende, og Lea skal søge job efter endt barsel. De er begge enige om, at Bording rent geografisk er et godt udgangspunkt for jobsøgning. De kan komme langt med motorvejen mod øst og vest, og byen ligger tæt på A13, som giver gode forbindelsesmuligheder mod syd og nord. Regionaltoget mellem Aarhus og Skjern standser i Bording en gang i timen, hvilket også er en fordel for parret, der har én bil.

  Parret er positivt overraskede over de mange tilbud, der findes i byen med både ny integreret børnehave, skole og rigt foreningsliv. Den rette bolig havde førsteprioritet i deres søgning, men det er kun en fordel, at byen byder på meget mere end boliger.

  Coronakrisen har selvfølgelig lagt en dæmper på vores involvering i lokalsamfundet. Vi har dog deltaget i en tilflytterdag, som blev arrangeret af lokalrådet. Her deltog både foreninger, lokalråd og andre tilflyttere, og det kan anbefales.

  'Når man bladrer lokalavisen igennem, er man godt opdateret på arrangementer og tilbud. Det er nemt at finde informationer på både Facebook og forskellige hjemmesider', afslutter Lea.

  Nu er parret landet i Bording og ser frem til at lære byen bedre at kende. De er positive over for byens tilbud og vil overveje boligkøb for at blive mere permanente Bodingensere, hvis de falder godt til.