Gå til hovedindhold

Høring af afgrænsning af miljøkonsekvensvurdering af biogasanlæg ved Ilskovvej

Ikast-Brande Kommune sender udkast til afgrænsningsnotat for miljøkonsekvensvurderingen af et biogasanlæg i offentlig høring.

15. dec. 2023
  • Læs op

Indhold

    Høring af afgrænsning af miljøkonsekvensvurdering af et biogasanlæg ved Ilskovvej nord for Fauerholt

    Økonomi- og Planudvalget besluttede den 20. marts 2023 at igangsætte planlægningen for et teknisk anlæg til biogas ved Ilskovvej nord for Fauerholt.

    Ikast Biogas har anmodet Ikast-Brande Kommune om at planlægge for et nyt fælles biogasanlæg ved Ilskovvej. Udvikler har i den forbindelse frivilligt anmodet om, at der udarbejdes en miljøkonsekvensrapport, der skal vurdere på det konkrete biogasanlægs sandsynlige, væsentlige indvirkning på miljøet.

    Forud for udarbejdelse af miljøkonsekvensrapporten skal Ikast-Brande Kommune jævnfør miljøvurderingsloven foretage en afgrænsning af indholdet i rapporten. Afgrænsningen er gennemført for at identificere de områder, hvor der kan være sandsynlighed for en væsentlig miljøpåvirkning, og som derfor skal vurderes nærmere i miljøkonsekvensrapporten. Afgrænsningen er samlet i et notat, der således afgrænser de væsentlige forhold, som skal beskrives, analyseres og vurderes i rapporten. 

    Afgrænsningsnotatet indeholder desuden en afgrænsning af indholdet i miljøvurderingen af det  kommuneplantillæg og den lokalplan, der skal udarbejdes for at kunne realisere biogasanlægget. 

    I forbindelse med afgrænsning af indholdet i miljøkonsekvensrapporten, sender Ikast-Brande Kommune et udkast til afgrænsningsnotatet i offentlig høring efter § 35, stk. 3, pkt. 2 i miljøvurderingsloven, inden Kommunen kommer med en myndighedsudtalelse til projektudvikler om afgrænsningen, og inden udarbejdelse af selve miljøkonsekvensrapporten efter § 23 i miljøvurderingsloven. 

    Høringen går alene på, hvilke miljøpåvirkninger, der er relevante at få vurderet i miljøkonsekvensrapporten for biogasanlægget.

    Du kan finde udkastet til afgrænsningsnotatet nederst på siden under "Dokumenter".

    Du kan indsende eventuelle bemærkninger til afgrænsningsnotatet fra den 15. december 2023 til og med den 12. januar 2024. Se herunder, hvordan du indsender et høringssvar.

    Du kan finde udkastet til afgrænsningsnotatet nederst på siden under "Dokumenter" eller ved at kontakte Teknik og Miljø i Administration Vest i Ikast.

    Ikast-Brande Kommune opfordrer alle interesserede til at komme med bemærkninger og forslag til, hvad der bør indgå i det videre arbejde med miljøkonsekvensvurderingen. Det kan f.eks. være ønsker til undersøgelser af særlige miljøpåvirkninger eller forhold i området, som bør belyses på en særlig måde.

    Alle indsendte høringssvar bliver gennemgået, og vil eventuelt indgå i det videre arbejde med at udarbejde miljøkonsekvensvurderingen af projektet. 

    Hvis du har bemærkninger til afgrænsningen af biogasanlæggets sandsynlige væsentlige miljøpåvirkninger, kan du indsende et høringssvar til:

    teknikogmiljoomraade@ikast-brande.dk

    Hvis du ikke har mulighed for at sende på e-mail, kan du sende et brev til:

    Ikast-Brande Kommune, Plan og Udvikling, Sjællandsgade 6, 7430 Ikast

    Kommunen skal have modtaget dit høringssvar med bemærkninger mm. senest den 12. januar 2024.

    HUSK, at oplyse dit navn og adresse.

    Bemærk, at vi lige nu er et sted i processen, hvor der er tale om en høring med det formål at få bemærkninger og forslag til afgrænsningen af omfang og indhold i miljøkonsekvensvurderingen. Det betyder, at du ikke på nuværende tidspunkt skal komme med indvendinger eller indsigelser mod projektet. Eventuelle indsigelser skal du først sende ind, når der senere bliver en offentlig høring af forslagene til kommuneplantillæg og lokalplan med tilhørende miljørapporter.