Gå til hovedindhold

Kørekort

Information til dig, som skal forny, generhverve eller ombytte dit kørekort.

Dansk kørekort
 • Læs op

Indhold

  For at undgå, at have mange mennesker samlet samme sted, skal du bestille tid, inden du møder op i Borgerservice.

  Det er muligt - i begrænset omfang - at bestille tid til fornyelse af kørekort. Vi henstiller dog til, at du kun bestiller tid, hvis du har et reelt, aktuelt behov. Hvis dit kørekort f.eks. udløber om en måned eller 2, kan du sagtens vente med at bestille tid, til vi kommer tættere på udløbsdatoen.

  Du er altid velkommen til at kontakte os på tlf. nr. 99 60 40 00, hvis du har nogen spørgsmål. Vi har åbent for telefoniske henvendelser mandag og tirsdag kl. 9.30-14.00, torsdag kl. 9.30-17.00 og fredag kl. 9.30-13.00.

  Vi har også stadig mulighed for at udstede et midlertidigt kørekort, uden personligt fremmøde. Det foregår således:

  Hvis du allerede har udfyldt en ansøgning via selvbetjeningsløsningen på vores hjemmeside

  • Du skal kontakte os telefonisk. Vi vil sende et midlertidigt kørekort til din digitale postkasse.

  Hvis du ikke har udfyldt en ansøgning via selvbetjeningsløsningen på vores hjemmeside:

  • Du skal sende en henvendelse til Ikast-Brande Kommune, Borgerservice. Henvendelsen skal sendes via digital post her. I henvendelsen skal du skrive: ”Jeg (dit fulde navn og cpr. nr.) ønsker at få et midlertidigt kørekort, da mit kørekort udløber den xx.xx.2021. Når Rådhuset igen åbner på sædvanlig vis, vil jeg møde op i Borgerservice og søge om en almindelig fornyelse”. Husk også at skrive dit tlf. nr., så vi kan kontakte dig, hvis vi får brug for det.

  • Vi vil sende et midlertidigt kørekort til din digitale postkasse.

  Hvis du ikke har mulighed for at anvende de digitale løsninger/ikke har et nem-id

  • Du skal sende et brev til Ikast-Brande Kommune, Rådhusstrædet 6, 7430 Ikast, att.: Borgerservice/kørekort (eller aflevere brevet i vores postkasse). Du skal skrive følgende: ”Jeg (dit fulde navn og cpr. nr.) ønsker at få et midlertidigt kørekort, da mit kørekort udløber den xx.xx.2021. Når Rådhuset igen åbner, vil jeg møde op i Borgerservice og søge om en almindelig fornyelse”. Du skal datere og underskrive brevet. Husk også at skrive dit tlf. nr. og din adresse, så vi kan kontakte dig, hvis vi får brug for det.

  • Vi vil sende et midlertidigt kørekort til dig med posten

  Benyt vores selvbetjeningsløsning og start din ansøgning om kørekort hjemmefra, så sparer du tid når du henvender dig i Borgerservice.

  Selvom du benytter selvbetjeningsløsningen skal du altid møde personligt op i Borgerservice, for at færdiggøre din ansøgning.


  Start din ansøgning om kørekort hjemmefra.

  Du skal være opmærksom på, at du selv skal medbringe et foto, når du henvender dig i Artium-borgerservice.

  Vi kan tage foto i Borgerservice i Ikast. Det koster 130,00 kr. Du er naturligvis også velkommen til selv at medbringe foto.

  Medbringer du selv et foto skal du være opmærksom på, om fotoet opfylder de nødvendige kvalitetskrav for at kunne anvendes i dit kørekort.

  Bemærk, at fotoet skal være tidssvarende, vellignende og højest to år gammelt.

  Se krav til foto.

  Dit danske kørekort er gyldigt til kørsel i hele EU. Hvis du har brug for at køre i et land, som ligger uden for EU, skal du have et internationalt kørekort. Læs mere om internationalt kørekort her.


  Der findes 2 slags internationale kørekort - 1949-modellen og 1968-modellen. Hvilken model du skal have, afhænger af, hvilket land du skal bruge kørekortet i.

  Her kan du læse hvilke lande, der accepterer 1949-modellen (det er de lande, hvor der står 1949 i kolonnen "signature").

  Her kan du læse hvilke lande, der accepterer 1968-modellen (det er de lande, hvor der står 1968 i kolonnen "signature").

  I Artium-borgerservice kan vi udelukkende lave internationalt kørekort til lande, som accepterer 1949-modellen. Du skal huske selv at medbringe foto.

  I Borgerservice i Ikast kan vi lave begge typer internationalt kørekort. I Ikast kan du vælge, om du selv medbringer et foto, eller om vi skal tage det for dig. Hvis vi skal tage fotoet koster det 130,00 kr.

  Et internationalt kørekort koster 25,00 kr. og er gyldigt i et år.

  Bestil tid til internationalt kørekort.

  Reglerne for ombytning af dit udenlandske kørekort til et dansk kørekort, afhænger af, hvilket land dit kørekort er udstedt i. Her kan du læse mere om reglerne for ombytning.

  Bestil tid til ombytning af dit udenlandske kørekort.

  Hvis du har fået frakendt dit kørekort og gerne vil have det igen, skal kørekortet generhverves. Du kan læse mere om generhvervelse af kørekort her.

  Bestil tid i Borgerservice.

  Er du dansker med bopæl i udlandet, og har du mistet eller skal have fornyet dit kørekort, skal du henvende dig hos den udenlandske myndighed for kørekort.

  Her kan du læse mere om kørekort til danskere, som er bosat i udlandet.

  Hvis en anden skal hente dit kørekort, skal du lave en fuldmagt. Den, som henter dit kørekort, skal medbringe sit eget gyldige billed-legitimation og dit gamle kørekort.

  Du kan finde en skabelon til fuldmagten her