Skip to main content

Kørekort

Information til dig, som skal forny, generhverve eller ombytte dit kørekort.

Dansk kørekort

Indhold

  For at undgå, at have mange mennesker samlet samme sted, skal du bestille tid, inden du møder op i Borgerservice.

  Start din ansøgning hjemmefra

  Benyt vores selvbetjeningsløsning og start din ansøgning om kørekort hjemmefra, så sparer du tid når du henvender dig i Borgerservice.

  Selvom du benytter selvbetjeningsløsningen skal du altid møde personligt op i Borgerservice, for at færdiggøre din ansøgning.


  Start din ansøgning om kørekort hjemmefra.

  Foto

  Du skal være opmærksom på, at du selv skal medbringe et foto, når du henvender dig i Borgerservice i Brande.

  Vi kan tage foto i Borgerservice i Ikast. Det koster 130,00 kr. Du er naturligvis også velkommen til selv at medbringe foto.

  Medbringer du selv et foto skal du være opmærksom på, om fotoet opfylder de nødvendige kvalitetskrav for at kunne anvendes i dit kørekort.

  Bemærk, at fotoet skal være tidssvarende, vellignende og højest to år gammelt.

  Se krav til foto.

  Hvad koster et kørekort

  Internationalt kørekort

  Dit danske kørekort er gyldigt til kørsel i hele EU. Hvis du har brug for at køre i et land, som ligger uden for EU, skal du have et internationalt kørekort. Læs mere om internationalt kørekort her.


  Der findes 2 slags internationale kørekort - 1949-modellen og 1968-modellen. Hvilken model du skal have, afhænger af, hvilket land du skal bruge kørekortet i.

  Her kan du læse hvilke lande, der accepterer 1949-modellen (det er de lande, hvor der står 1949 i kolonnen "signature").

  Her kan du læse hvilke lande, der accepterer 1968-modellen (det er de lande, hvor der står 1968 i kolonnen "signature").

  I Borgerservice i Brande kan vi udelukkende lave internationalt kørekort til lande, som accepterer 1949-modellen. Du skal huske selv at medbringe foto.

  I Borgerservice i Ikast kan vi lave begge typer internationalt kørekort. I Ikast kan du vælge, om du selv medbringer et foto, eller om vi skal tage det for dig. Hvis vi skal tage fotoet koster det 130,00 kr.

  Et internationalt kørekort koster 25,00 kr. og er gyldigt i et år.

  Bestil tid til internationalt kørekort.

  Ombytning af udenlandsk kørekort til et dansk kørekort

  Reglerne for ombytning af dit udenlandske kørekort til et dansk kørekort, afhænger af, hvilket land dit kørekort er udstedt i. Her kan du læse mere om reglerne for ombytning.

  Bestil tid til ombytning af dit udenlandske kørekort.

  Generhvervelse af kørekort

  Hvis du har fået frakendt dit kørekort og gerne vil have det igen, skal kørekortet generhverves. Du kan læse mere om generhvervelse af kørekort her.

  Bestil tid i Borgerservice.

  Kørekort til danskere, bosat i udlandet

  Er du dansker med bopæl i udlandet, og har du mistet eller skal have fornyet dit kørekort, skal du henvende dig hos den udenlandske myndighed for kørekort.

  Her kan du læse mere om kørekort til danskere, som er bosat i udlandet.

  Hvis en anden skal hente dit kørekort

  Hvis en anden skal hente dit kørekort, skal du lave en fuldmagt. Den, som henter dit kørekort, skal medbringe sit eget gyldige billed-legitimation og dit gamle kørekort.

  Du kan finde en skabelon til fuldmagten her