Gå til hovedindhold

Frit valg på hjælpemiddelområdet

Når du er bevilget et hjælpemiddel, forbrugsgode og eller en boligændring, har du mulighed for selv at købe et andet eller dyrere produkt end det kommunen kan tilbyde.

Støtte under træ
 • Læs op

Indhold

  Frit valg på hjælpemiddelområdet indebærer, at borgere, der får bevilget et hjælpemiddel, har mulighed for selv at købe et andet eller et dyrere hjælpemiddel. Det er dog en betingelse, at det ønskede hjælpemiddel opfylder de krav, som kommunens sagsbehandlere har opstillet.

  Pr. 01.10.2010 blev §112 og §116 i Lov om Social Service ændret, således at borgerne fik mulighed for frit valg på hjælpemiddelområdet og på boligændringer.

  Frit valg på boligændringsområdet betyder, at borgere, der får bevilget en boligændring, har mulighed for at vælge løsninger/materialer, der er dyrere end den løsning, som kommunen vurderer kan dække den nedsatte funktionsevne. Det er dog en betingelse, at den ønskede boligændring opfylder de krav, som kommunens sagsbehandlere har opstillet.

  Vælger borgerne at benytte sig af frit valg på hjælpemidler, kan der blive en egenbetaling, som kommunen ikke har mulighed for at give støtte til. Det er en betingelse, at hjælpemidlet ikke er anskaffet før ansøgning.

  Ønsker du at søge om hjælpemidler: se under genbrugshjælpemidler.

  Ønsker du at søge om en boligændring: se under boligændringer.