Gå til hovedindhold

Lokalplan nr. 440 for et rekreativt område i Brande

Ikast-Brande Kommune offentliggør hermed Byrådets endelige vedtagelse af en lokalplan.

14. sep. 2023
  • Læs op

Indhold

    Lokalplan nr. 440 for et rekreativt område i Brande

    Den 11. september 2023 vedtog Ikast-Brande Kommunes Byråd ovenstående lokalplan endeligt. Planen er offentligt bekendtgjort den 14. september 2023.

    Du kan finde planen som pdf-fil nederst på siden under "Dokumenter".

    Et forslag til planen har været i offentlig høring i perioden fra den 3. maj 2023 og frem til den 28. juni 2023.

    I forhold til det forslag til planen, der var i offentlig høring, er der foretaget mindre ændringer i den endelige lokalplan. Ændringerne fremgår herunder. Derudover er der foretaget mindre, redaktionelle ændringer i planen.

    Formålet med Lokalplan nr. 440 er, dels at fastlægge anvendelsen af arealet til rekreativt område, dels at overføre det rekreative område fra landzone til byzone for at kunne ophæve landbrugspligten. Lokalplanen skal endvidere muliggøre etableringen af en sti med direkte forbindelse til det nye boligområde Christiansminde syd for planområdet, og til den offentlige sti langs Brande Å, vest for lokalplanområdet. 

    Lokalplanen fastsætter bestemmelser for placering og udformning af stien. 

    Ændringer i den endelige lokalplan
    Der er foretaget ændringer i lokalplanens bestemmelser og redegørelsestekst, som følge af indkomne høringssvar i den offentlige høringsperiode.  Der er foretaget ændringer i bestemmelserne § 1.1, § 3.1, § 5.1 og § 5.2 for at muliggøre, at en sti i det rekreative område kan forbindes med den offentlige sti langs Brande Å. Der er desuden tilføjet en ny bestemmelse § 5.3, der muliggør, at stien kan anlægges som grussti.

    Retsvirkninger

    Lokalplanen er bindende. Der må ikke etableres forhold, som er i strid med lokalplanens bestemmelser på de ejendomme, der er omfattet af planen, medmindre der gives en dispensation.

     

    Klagevejledning

    Lokalplanen er vedtaget i henhold til planloven. Man kan påklage Byrådets endelige vedtagelse af planen til Planklagenævnet, når planen er offentligt bekendtgjort. Alle, der har en retlig interesse i planen kan påklage retlige spørgsmål til Planklagenævnet jf. Planlovens § 58, stk. 1 nr. 3. Du kan ikke klage over planens indhold eller skønsmæssige afgørelser, det vil sige, hvis du for eksempel mener, at Byrådet skulle have truffet en anden afgørelse.

    Klagefristen er 4 uger fra den offentlige bekendtgørelse.

    Ønsker du at klage, så læs mere i klagevejledningen her